Házprojekt: körvonalazódik a fürdőszobánk

Egy kicsit hanyagoltam az utóbbi időben a tervezés azon szakaszát, amikor pontosítani, véglegesíteni kell a dolgokat. Egyrészt azért, mert lefoglaltak a bontással, árajánlatokkal, építkezés kezdetével kapcsolatos dolgok. Másrészt pedig ez mindig nehéz feladat. Hiába van meg a hangulat, hogy mit szeretnénk, a végső döntést meghozni nehéz. Mivel mindent mindennel össze kell hangolni, ezért csak akkor lehet elindulni, ha már egy vagy két dolog konkrétan megvan. Emiatt torpant meg többek között a fürdőszoba is.

Amink van: egy régi kád, amit a neten lőttem, ezt még fel kell újítani:

kad1

Remélem kompatibilis lesz a csodaszép kádlábaimmal, amit évekkel ezelőtt szerváltam Káptalantótiban a Liliomkert piacon:

kad6

Alex, az asztalosunk már el is készítette félig a mosdószekrényünket, de ez is félbemaradt, mert a színe még kérdéses, illetve kell a mosdó is a befejezéshez. A bútor festve lesz, kivéve a teteje, ami tölgy, azt megfelelően felületkezeljük, de erről majd külön ha ott tartunk:

mosdoasztal1

És itt meg is állt a dolog: össze kell hangolni a padló-falburkolatot, színeket, lámpákat, tükröt, stb. A padló viszonylag semleges lesz, de ez még nincs meg, valami hasonló:

szürke1

A színeket illetően a fehér és a szürke lesz a két alapszín és ehhez jön egy kis kék-zöld-sárga, valahogy így:

színskála

Aztán végre szembejött egy lámpa (a Vivre-n rendeltem), amin nem agyaltam tovább és ez meg is határozta a további dolgokat. Nagyon kellemes szürkés-türkizes színe van.

furdobe

Terveztünk hozzá cementlapot. A MOZA oldalán van egy remek kis program, amivel a mintát kiválasztva megtervezheted a saját színvilágodat. Mivel csak a kád köré és csak 140 cm magasságig kerül a falra és körülötte fehérre lesz festve, ezért nem akartunk nagy kontrasztot. Most ez a befutó, de a végtelenségig el lehet játszadozni a variációkkal:

cementlap

A mosdószekrényt színesre szerettem volna, de a lámpa mellé vettem egy tükröt is, szintén a Vivre-n, ami kékes árnyalatú, és így már lehet, hogy túl sok lenne… A tükör még nem érkezett meg. Én nem szoktam ilyesmiken görcsölni, ha nem jó visszaküldöm és kész vagy eladom és keresek másikat.

tükör

Így állunk most, kell még világítás a tükörhöz, csaptelepek, mosdó, no meg persze néhány kiegészítő…

Hétvégén megint melózunk! Bár előre láthatóan nem lesz olyan látványos haladás, mint a múltkor, azért beszámolok majd róla 🙂

A Házprojekt FB oldalához itt csatlakozhatsz.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics