Házprojekt: látványos haladás

Az ünnepi hétvégét munkával töltöttük, aminek igen látványos eredménye lett. Legalábbis a szombati napnak. Vasárnap gyakorlatilag magunk után takarítottunk, a szél és az eső se segített, úgyhogy aznap kevésbé voltunk lelkesek, bár becsülettel megtöltöttük az újabb konténerünket.

A történések képekben. A WC-fürdő közti deszkafal. Ez ugye csak legutóbb derült ki, hogy nem rendes fal, miután levertük róla a csempét. Az egész mozgott, alul már rohadt a fa, szóval muszáj volt bontani.

IMG_9400

IMG_9412

És elbontva. Mivel szombaton nem kaptunk konténert, mert elromlott az autó, így a sitt ottmaradt.

IMG_9413

IMG_9416

A sárga pöttyös műanyag lámpa valaha a konyha dísze volt. Már egy ideje nézegettem, hogy lehetne-e valamit kezdeni vele, de nem igazán jött ihlet. Aztán Férj mondta, hogy miért nem tartjuk meg, pont jó lesz a gyerekszobába! És tényleg, rögtön ötleteltünk is egy gyorsat, hogyan lehetne feltuningolni és már láttam is magam előtt milyen remek kis lámpa lesz. Nem gondoltam volna, de a kis „gagyi” műanyag lámpa marad 🙂

IMG_9417

A második lépés a hajópadló felszedése volt a zongora szobában:

IMG_9436

IMG_9445

Csendélet talicskákkal:

IMG_9446

Konténer híján nem kezdtük el kiásni a homokot, hanem más munka után néztünk. Akadt bőven… Például kiszedni a tornác beépített ablakait. Itt sok idő elment az ötleteléssel, hogy mégis hogyan kéne, mert nem akartam, hogy törjön az üveg és minden tele legyen szilánkokkal, már csak a gyerekek miatt se. Először a gitt kapirgálásával kezdtük, mert alul könnyedén jött, de feljebb nem, szóval ezt inkább hagytuk.

IMG_9434

A vékony üvegek már csomó helyen repedtek voltak, úgyhogy jött a szigetelőszalag:

IMG_9437

Aztán körben a vakolat levésése:

  IMG_9453

IMG_9464

És végül megmozdult a kicsike:

IMG_9467

IMG_9470

Az első ablak lekerült. ennek örömére csoportkép készült (plusz Vera, aki fotózott):

IMG_9476

Innentől már ment a többi, mint a karikacsapás, persze a fiúk biztos nem így gondolják:)

IMG_9497

Minden ablak leszedve.

IMG_9505

Hagytam egyet szusszanni a srácokat, aztán kicsit félve, de benyögtem, hogy akkor jöhet az ajtó. Végül is minek az oda…

IMG_9507

És kijött az is:

IMG_9526

Mivel még volt időnk, gondoltam, hogy akkor lebonthatjuk a mellvédeket is:

IMG_9528

Na ebbe nagyon belelendültek, ütötték, rúgták szegényt 🙂 Aztán egy kis kupaktanács a párkányról, hogy hogy is van az, de egy-két ütésre az is megadta magát.

IMG_9532

A nap végére ilyen kupit hagytunk ott. Konténer nélkül felesleges volt a sittet A-ból B-be kupacolni.

IMG_9555

Ilyen volt:

IMG_6977

Ilyen lett. Mennyivel impozánsabb! Bár nem marad így:

IMG_9561

IMG_9567

Egészen késő estig nem tudtam eldönteni, hogy vasárnap menjünk, vagy ne menjünk, annyira rossz időt mondtak sok esővel, nagy széllel. Végül mentünk, mert ha munka van hát munka van, különben is „csak” délelőttre ígértek esőt és kapunk konténert is. Csak 4-en maradtunk vasárnapra és a fiúk totál kész voltak az előző naptól. Ez a látvány fogadott minket:

IMG_9569

IMG_9572

Volt mit a konténerbe tenni, bár először kiválogattuk a még használható téglákat. Másfél-két órán át esett az eső, nem kicsit, elég szívás volt, úgyhogy inkább abbahagytuk a kinti munkát és a benti sittet takarítottuk el. Persze a két talicskásnak így is ki kellett járkálnia…

IMG_9413

A WC és a kézmosó is lekerült:

IMG_9591

Érdekes látvány:

IMG_9597

Amikor megvettük a Házat tavaly sokáig abban gondolkodtunk, hogy a tornácot megtartjuk, de igazából nem nagyon használható ki, mert hosszú és keskeny. Sokkal jobb lesz 🙂

IMG_9573

Mivel a tornác nagy része a benti térhez lesz csapva, ezért bizony itt is ki kell ásnunk azt a bizonyos 25 cm-t, mint bent. Csakhogy ez le van betonozva. Remek. Mondtam nézzük már meg milyen vastag ez a beton és mi van alatta. Feltörtük. És előbukkantak itt is ugyanazok a mozaiklapok, amik bent is voltak. Hurrá! Dupla munka lesz felszedni (a mozaiklapot óvatosan bonjuk!):

IMG_9578

Felül a beton, alatta a cementlap:

IMG_9580

A mostani padlásfeljáró – WC kombó Ilyen volt

IMG_6689

 Ilyen lett.  Itt még az ajtót és ezt a falat bontani kell, mert kijjebb jön. Ez lesz a mosókonyha:

IMG_9589

Úgy jöttünk el vasárnap, hogy rendet hagytunk magunk után, már amennyire ez lehetséges az állapotokat tekintve. További feladataink:

  • kiásni a két nagy szobát (kb. 53 m2). jeee
  • Felbontani a betont-mozaiklapot a tornácon és szintén kiásni
  • Elbontani a padlásfeljáró falát
  • Elbontani a padlásfeljáró lépcsőt (máshol lesz majd)
  • És opcionálisan még bonthatunk két ajtót és két ablakot. Mármint mindenképp bontani kell, a kérdés, hogy még mi csináljuk vagy meghagyjuk Péteréknek.

A jó hír, hogy kiderült, hogy a konténereseknek van bobcat-jük  is, ezért a sok homokot, földet elég kihordanunk és akkor a bobcat szépen felpakolja a teherautóra, de ezt még le kell egyeztetnem. Illetve egy konténernyit elnyel majd a derítő is. Két hét múlva, március 29-30-án folytatjuk.

Ismét hálás köszönet minden segítőnek!

A Házprojekt Facebook oldalához itt csatlakozhatsz.

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics