Könyveim

Régi házból új otthon

2018 tavaszán jelent meg a második könyvem, aminek témája mi más lehetne, mint a Házprojekt. Az 1920-as évekbeli polgári ház felújítását az elmúlt években  a blogon is végig lehetett követni, a könyv azonban ennél jóval több lesz. Kronologikusan végighaladok a felújításon, de minden fázist általánosan is körbejárok, így minden építkezőnek, felújítónak hasznos olvasmány lesz, amely rámutat, hogy mikor milyen döntést hozzunk, hogy ne csússzunk meg időben és ne kelljen kapkodni, melyik munkálatnál mire kell odafigyelni, milyen buktatók vannak. Számtalan munkát, felújítást mi magunk végeztünk, ezeket részletesen dokumentáltuk és persze a szórakoztatás végett sztorikból sem lesz hiány.

ITT RENDELHETED MEG

BOOKLINE LIBRI


Régiből újat 

2015 novemberében jelent meg az első könyvem a Libri Kiadónál, amely a bútorfestés alapjait mutatja be. 18 bútort festek le, különböző festékekkel és technikákkal, a folyamatok részletes leírással és fázisfotókkal vannak illusztrálva. A bútorok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy sokféle típus legyen, így a széktől a fésülködőasztalon át a szekrényig minden megtalálható. A másik fő szempont volt, hogy a bútorok változatos stílusúak legyenek, nagyjából 1920-1970 közötti időszakot fedi le a készítésük. Az egyes projektek mellett összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat a különféle festéktípusokról, eszközökről és egyéb anyagokról, amelyeket egy felújítás során használunk. Az elméleti anyaghoz tartozik még a ‘mit festhetünk és mit nem?’ kérdéskör tárgyalása, valamint az is, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő bútort, ami beleillik a környezetünkbe. Kezdőknek mindenképp ajánlom a könyvet, mert rendet tesz az ember fejében, de a haladók is számos trükköt, ötletet elleshetnek belőle és akkor még nem is említettem a remek képanyagot.
 

ITT RENDELHETED MEG

Bookline Libri


A nagy DIY könyv

A Nagy DIY Könyv szintén 2015 őszén jelent meg a Boook Kiadó gondozásában és egyedülálló módon fogta össze a lakberendezési/DIY bloggereket. 21 blog vett részt benne, mindenki 1-1 projekttel a saját stílusában, személyes értelmezésében, így nagyon színes és változatos alkotások születtek. A remek képanyag mellett minden projekthez fázisfotók és részletes leírások is tartoznak, valamint az eszközlistát is megtalálod. Az igényes kivitelt és a színvonalat tekintve a könyv simán felveszi a versenyt a külföldi kiadványokkal.

ITT RENDELHETED MEG

Bookline Libri

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics