Rólam

 Egy igazi otthon a számomra – azon túl, hogy alaposan megtervezett és tökéletesen funkcionál – eklektikus, tükrözi az ott élők személyiségét, olyan tárgyakkal van megtöltve, amelyeknek története van. Szeretem, ha a dekoráció személyes és nem egyen képek vannak a falon. Inkább legyen egy kicsit tökéletlen, kaotikus, mint modoros. Kell a humor és egy-egy meghökkentő vagy oda nem illő tárgy.

Az otthonunkat kialakítani hosszú folyamat, nem biztos, hogy rögtön megtaláljuk a megfelelő asztalt vagy szőnyeget, a tárgyak felkutatása olyan, mintha kincset keresnénk. Legyél nyitott, ha szembejön egy jobb fotel, akkor ne habozz lecserélni, add el a régit! Viszont ahhoz, hogy egy egységes egésszé álljon össze minden, kell egy alap tudás. Az interneten böngészni és inspiráló képeket gyűjteni jó dolog, szükséges is, de hogy ebből mit és hogyan tudsz felhasználni, az már tervezés kérdése és ehhez szükséged lesz a megfelelő ismeretekre. Pontosan e célból jöttek létre az online tanfolyamok, hogy mindenki megtalálja azokat a stílusokat, amiben jól érzi magát és ezeket megtanulja úgy összemixelni, hogy az egy kerek egészet alkosson, hogy az otthona pontosan kifejezze a személyiségét. Egy olyan lakásban, ami rólad szól, sokkal jobban érzed magad mint egy sablonos otthonban. A tanfolyamok segítséget nyújtanak ha nincs saját lakberendeződ, de fontosnak tartod, hogy az otthonod alaposan megtervezett és stílusos legyen.

2011-ben indítottam el a blogom azzal a céllal, hogy megmutassam, hogy a lakberendezésben mennyi lehetőség van és egyáltalán nem a büdzsé mérete határozza meg, hogy egy lakásból igazi otthon váljék. Akkoriban még csak álmodoztam arról, hogy a saját otthonunk kialakításáról is lépésről lépésre tudósítsak. Ez 2013 tavaszán vált valóra, amikor megvettük a Házat és elindult a a Házprojekt rovat. Az évek során sokat változott a blog, eleinte rengeteg inspirációt osztottam meg, most már a saját tartalmon van a hangsúly.

A 2015-ös év szintén fontos mérföldkő volt a számomra, ekkor jelent meg az első könyvem, Régiből újat címmel, amiben 18 bútordarabot varázsolok újjá, lépésről lépésre leírva a menetét, fotókkal illusztrálva. Ugyanebben az évben jelent meg A Nagy DIY könyv, amelyben közel két tucat blogger társammal együtt alkotunk. 2017 őszén pedig érkezik a második saját könyvem, aminek a témája mi más lehetne, mint a Házprojekt…

 

Bővebben az oldalról és rólunk

Nagy lépés volt számunkra, hogy önálló, saját oldalra költözött a blog, valamint összevontuk egy felületre a különböző tevékenységeinket. Hosszú ideig terveztük, hogy milyen formába öntsük mindezt úgy, hogy könnyedén átlátható, mégis tartalmas, informatív legyen. Remélem szeretni fogjátok az új oldalt, ahol a blog mellett helyet kap az eddig teljesen különálló Decor Labor néven futó webshopunk, részletes leírást kaptok az elérhető szolgáltatásokról, tanfolyamokról és próbáljuk összegyűjteni a legjobb beszerzési helyeket.

A blogom személyes blog, ami nem csak a hangvételt jelenti, de ténylegesen egyedül írom, azonban igazi családi vállalkozás vagyunk, ami a blogból nőtt ki és az évek során folyamatosan fejlődött. A Férjem számtalan feladatot lát el, nélküle nem tartanánk itt, csak olyan ő, mint a Columbo felesége: emlegetem, de sosem látni.

A „hivatalos” oldalamról annyit, hogy 2003-ban végeztem a Krea Művészeti Iskola lakberendezés szakán, azonban beleszerettem a művészettörténetbe, így még 5 évig koptattam az egyetemi padot, a művészettörténész diploma mellé bezsebeltem még egy tanárit is. Majd a régiségek iránti szenvedélyem miatt elvégeztem a BÁV szőnyeg- és bútorbecsüs tanfolyamát. Elkezdtem a MOME múzeumi menedzser másoddiplomás képzését is, de ezt abbahagytam, mert jöttek a gyerekek, a blog és egészen más irányba kanyarodott az életem. Szerencsére 🙂

Ha kérdésed van a [email protected] címre tudsz írni nekem.

Facebook, Pinterest, Youtube

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics