Házprojekt: alaprajzi agyalások

Még mindig nincs meg a végleges alaprajzunk, ezerrel megy az ötletelés, amibe beszállt a Mesterünk Kft. is, akik az építészeti terveinket készítik. Iszonyú nehéz saját magunknak terveznem, sokkal kevésbé tudok objektív maradni és hajlamosabb vagyok inkább érzelmi alapon dönteni, mint egyéb esetekben. Szóval nagyon jól jönnek a friss ötletek, különböző nézőpontok. Ezekből próbálunk most gyurmázni.

Ez az eredeti, jelenlegi alaprajzunk:

eredeti alaprajz kicsi.jpg

Ez a rajz az első gondolataim alapján sok körös módosítással született, de még itt sem tökéletes, vannak újabb változatok a fürdő-wc-mosókonyha triumvirátushoz:

alaprajz1.jpg

Ebben az esetben egy későbbi fázisban szükséges a tetőtér egy részének a beépítése. Mi felmennénk, hogy a gyerekeknek később külön szobája legyen.

Aztán építészeink elkezdték magukból ontani a különböző ötleteket. Először ezt küldte Gizi:

alaprajz velence2.jpg

Ez alapvetően nem tetszett, mert túl nagy a háló, ellenben túl kicsit térbe van összenyomva a nappali-étkező-konyha. DE! Teljesen belezúgtam a parapet nélküli, földig érő ablakokba. És nem csak én, Férj is. Olyannyira, hogy mindketten hajlandóak lettünk beáldozni a tornácot, amihez eddig foggal-körömmel ragaszkodtunk.

Ennek a két rajznak az összegyúrását majdhogynem tökéletesnek érzem. A hátránya, hogy a hálórész ugyanúgy kicsi, tehát a tetőtér egy részének későbbi fázisban való beépítését nem ússzuk meg. Viszont a tereink tágasak, szellősek, élhetőek, ahogy azt nagyon szeretném. Beáldoztam a tornác-wc-t is, így lehet kényelmesen mosókonyha-fürdő-wc. Egy gyors firka:

IMG_7669_1.JPG

Végre úgy éreztem látom a fényt az alagút végén, már csak csiszolgatni, tökéletesítgetni kell. Erre Kriszta küldött egy totál más elrendezést (többet is küldött, de csak ez tetszett).

A bejárat oldalra kerül, így a kertrész még intimebb. Itt felmerült bennem, hogy ebben az esetben nem is szükséges a tetőtér, mert akkora a gyerekszoba, hogy 2 íróasztal a későbbiekben simán befér. A gyerekek most 2 és 3 évesek, tehát még egy jó 10 évig simán elvannak egy szobában. Ezzel nem keveset spórolnánk meg. Marad egy kis fedett tornácunk is és minden lakótér kertkapcsolatos lesz, ahogy szerettem volna! Az étkező részen ugyan úgy ki lehet alakítani a parapet nélküli ablakokat és tájolás szempontjából is valamivel jobb, mint a másik változat. Persze itt is van még sok apróság, ami hiányzik, vagy nem jó, finomítani kell, de semmiképp se elvetendő.

Alaprajz Velence bejárat kisköz.jpg

Itt tartunk a tervekkel, ezen a két vonalon folytatjuk és nagyon remélem hogy fogok tudni a két teljesen eltérő elrendezés között dönteni.  A türelem nem csak rózsát, hanem jó terveket is terem 🙂 Folyt. köv.

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics