Házprojekt: ez történt a hétvégén

A hétvégén rengeteget munkálkodtunk a háznál. Befejeztük a feltárást és a kertben is sokat tettem-vettem. Hogy mit és hogyan kellett feltárnunk, azt itt olvashatjátok.

Ami feladat maradt a hétvégére:

  • A padláson felszedni a megjelölt helyeken a tapasztott sarat
  • Hatalmas lyukat ásni a nappaliba
  • És leverni a mennyezetről a vakolatot ott, ahol a padláson leszedtük a sárréteget

Sajnos a padláson elfelejtettem lefotózni az eredményt, pedig Férj egész szombaton ezzel küzdött. Értek minket kellemetlen meglepetések. Van ahol tökéletes a deszkázat, de a ház egyik részén korhadt, mállik, mintha szivacsból lenne. Még jó, hogy Férj alatt nem szakadt be, ahogy ott ásott. Pont a fejemre (vagy a lyukba) esett volna, mert én alatt ástam a nappaliban a gigagödröt.

A nappali még „szép” állapotban:

IMG_7139.JPG

Felszedtem a hajópadlót. Egyedül 🙂

IMG_7142.JPG

Homok a hajópadló alatt:

IMG_7143.JPG

A párnafa egy része darabokban:

IMG_7148.JPG

Én kb 50 cm-ig bírtam a gödröt ásni. Tele volt kövekkel, téglákkal a föld, így nehéz volt haladni:

IMG_7156.JPG

Szűk gödörben mélyen ásni bazi nehéz, főleg kilapátolni. Ez már Férj érdeme:

IMG_7158.JPG

Eközben én a kertben a térdig érő gazban eperre bukkantam:)

IMG_7152.JPG

Vasárnap Férj befejezte a gödröt, és jött a vakolatverés a mennyezetről. Ehhez beszereztünk egy jó kis védőruhát. A védőszemüveget, porálarcot eddig is használtuk. Védősisakot elfelejtettünk venni, így maradt a biciklis sisak szegény.

IMG_7153.JPG

IMG_7202.JPG

IMG_7199.JPG

Vasárnap még kint volt az épületgépészünk, átbeszéltük a terveket, lehetőségeket. Én pedig a kertben küzdöttem a borostyánnal, a komlóval és próbáltam kiszabadítani a benőtt epreket.

Sok szépséges virágunk, növényünk van. Mindig kíváncsian várom, hogy mit találok, amikor megérkezünk, mert 1-2 hét alatt csoda dolgok történnek, mindig újabb meglepetés vár minket. Borzasztó jó érzés így felfedezni a kertet, de erről bővebben majd holnap 🙂

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics