2013. május 07.

A házprojekt: alaprajz és a tervezés első lépései

Sikerült végre felszerkesztenünk az alaprajzot. Jöhet a tervezgetés! Ha sajátról van szó ez valahogy mindig nehezebben, nyögvenyelősebben megy, mint a munkáim során. Ott jobban objektív tudok maradni és könnyebb szem előtt tartanom a praktikumot, nem csábulok el erre-arra.

Továbbá nehezíti a dolgot, hogy több lépcsős mutatványra készülünk. Azaz idővel szeretnénk beépíteni a tetőteret és felújítani a kis házat, bizonyos funkciók átkerülnének majd oda. Mindezek ellenére azért arra törekszünk, hogy a legtöbb helyiség már most állandó helyére kerüljön. Nem szeretném pár év múlva a ház másik végébe telepíteni a konyhát, stb.

A tervezés első fázisa, hogy az ember összeírja, végiggondolja a család szokásait, mindennapjait és ezeket figyelembe véve alakítja ki a tereket. Ha ez megvan, akkor a második lépés a tárolás megoldása. Én szekrényellenes vagyok, nem kedvelem őket, sokkal nehezebb berendezni kellemesen, szellősen egy helyiséget, ha az tele van tároló bútorokkal. Egy átalakításnál (vagy új építésénél) pedig minden lehetőség megvan, hogy elkerüljük a szekrényeket. A kulcs csak annyi, hogy még időben, a tervezés elején kell vele foglalkozni. És alaposan fel kell mérni a cuccaink mennyiségét, ugyanis az emberek 2/3-a ezt alul becsüli és sokkal kevesebb tárolóhelyet alakít ki.

Visszakanyarodok a házhoz, mert most nem a tanfolyamomon vagyok 🙂

Alaprajz.jpg

A tornác jelenleg beépítve, ezt természetesen kibontjuk. Nagyon tetszik, hogy van egy külön WC, így nem kell betrappolni a lakásba, ha valakinek dolga van.

Nem rossz az elrendezés, bár két főfalunk is van, ami gyakorlatilag 4 egyforma részre vágja a házat. Van 1-2 dolog, amit egy perc alatt eldöntöttem, ilyen például, hogy a jelenlegi konyha lesz a fürdő és a mostani fürdő a mosógép-tároló-cirkó helye lesz. Ez utóbbi ugyanis nagyon picike és hosszú keskeny alakja miatt gyakorlatilag nem lehet normálisan beletenni egy kádat-mosdót-WC-t.

A jobb oldali nagyszobában van a cserépkályha. A nappalit máshova nem tudtam elképzelni, ezt is rögvest tudtam. További elhelyezendő helyiségek: konyha-étkező, hálószoba, gyerekszoba, dolgozó. Már megvan az elrendezés, görcsölgettem felette jó pár órát, mire megvilágosodtam. Hamarosan jövök az átalakítási tervekkel is!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics