Amikor eltűnik a födém…

Amikor (pár nap híján) két éve megvettük a Házat, akkor az első gondolataim között ott volt, hogy elbonthatnánk a födémet, legalább egy részen, hogy giga belmagasság és látszó gerendák legyenek. Ez két okból kifolyólag hiúsult meg már a legelején: egyrészt az óriási belmagassághoz óriási tér kell! Ha ez a kettő nincs arányban, akkor egyszerűen idiótán fog kinézni, képzelj el egy 20 m2-es szobát 5-6 méter belmagassággal, szép cső lenne… Össze lehetett volna nyitni a Ház nagy részét egyetlen hatalmas térré, mert a manzárd tetőnknek olyan lebegős tetőszerkezete van, hogy sehol nem támaszkodik, csak a külső falakon. A két kémény „zavar csak be” a térbe, jó 150 m2 egyben:

IMG_6967

IMG_7547

Habár szeretem a nagy tereket, de nagyon nem akartam egy óriási étkező-konyha-nappali-előszobát egyben. A másik ok pedig az volt, hogy idővel szeretnénk a tetőtér kert felőli részét beépíteni, ez nehezen menne, ha nincs födém.

Most pedig nézzük, milyen csodás tereket lehet kialakítani födém nélkül. És könyörgöm senki ne írja, hogy fűtés számla így meg úgy, csak gyönyörködjünk:

fodem1

fodem2

fodem3

fodem4

fodem5

fodem6

fodem7

fodem8

fodem9

képek forrása itt.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics