2013. június 08.

Modern country konyhák városi otthonokban

Ha valaki városi otthonba szeretne country, vidéki jellegű konyhát, akkor sem kell lemondania róla, de mindenképp igazodni kell a környezethez. Az igazi country, rusztikus jelleg csak autentikus környezetben mutat igazán jól, nem érdemes egy panelba vagy belvárosi bérházba beerőltetni. Szerencsére azonban kellemes hatást el lehet érni, ha a vidékies jellegű elemeket egyszerű, modern formákkal keverjük. Néhány praktika, trükk, hogy mire érdemes odafigyelni.

A gépeket érdemes elrejteni, akár egy textil mögé. Látványuk rontja az összhangot:

country.jpg

Az étkezőbe ne tegyél modern ülőgarnitúrát, a régi asztalok, székek illenek ide:

country2.jpg

Használj régi kisbútorokat, például fűszerpolcot:

country3.jpg

Szinte kötelező elem egy régi kredenc, szekrény, akár színesre festve:

country4.jpg

A textilek öltöztetnek a legjobban. Válassz a stílushoz megfelelő függönyt, párnát, terítőt:

country6.jpg

Ha van elegendő hely és nem szükséges mindenhova felső szekrényt tenni, akkor hagyd szellősen a falat, 1-2 polccal. Néhány eszközt be is lógathatsz:

country7.jpg

country9.jpg

Ehhez a stílushoz a fehér kerámia mosogató passzol. Sajnos itthon nincs nagy választék, és elég borsos az áruk, de szerencsére a jó öreg IKEA-ban találsz ilyet jó áron! A fehér mosogatóhoz a fa pult passzol a legjobban.

Amit ne használj semmiképp: fém mosogató és laminált munkapult. Ezek azonnal megölik a hangulatot.

country8.jpg

Padlóhoz hajópadlót vagy valamilyen rusztikus követ válassz. Az „ál-rusztikus” kerámia járólapok általában nem hozzák a hangulatot (tisztelet a kivételnek). Szintén figyelj, mit teszel a két szekrénysor közé. Ha lehet ne az itthon nagy népszerűségnek örvendő 10×10-es szintén ál-rusztikus konyhacsempét válaszd.

country10.jpg

Képek forrása itt.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics