Hogyan helyezd el látványosan a húsvéti tojásokat

A húsvéti tojások festésére, díszítésére mindig sok időt szánunk. Kitaláljuk milyen színű legyen, milyen technikával készüljenek, milyen minta legyen rajtuk, stb.

És ha készen vannak, hova kerülnek? Ha már ennyit dolgoztunk velük, akkor helyezzük el őket úgy, hogy igazán tudjanak érvényesülni. Martha Stewarttól hoztam az ötleteket, hogy hova és hogyan tegyük őket – legyenek akár igaziak, akár műanyagból.

Az egyik leglátványosabb a „húsvétfa”. Magyarul ezt a szót nem szoktuk használni – az angolok mondják, hogy „easter tree” – pedig szerintem logikus. Ha már van karácsonyfa, akkor miért nincs húsvétfa? A tojásokat és a díszeket felakaszthatod barkára, aranyesőre, cseresznyefa ágakra. Ezeken a virágzó gallyakon nagyon szépen mutatnak! De használhatsz bármilyen ágat, akár színesre festve is!

Húsvéti kosárkába is kerülhetnek a tojások. Fonhatsz kosarat krepp papírból:

Készíthetsz fészket szalmából és barkából. Szalma helyett rafiát is felhasználhatsz:

Egy fonott kosárkában is jól mutatnak. Használj a tojások színéhez passzoló szép szalagot:

Dekorálj ki egy virágcserepet levelekkel, vagy akár művirággal, készíts neki egy fület és kész a kosarad:

Zöld növénybe is teheted a tojásokat. A csokinyuszi pedig „levetkőztetve” sokszor esztétikusabb látvány, mint papírban. Főleg ha kap egy kis szalagot is a nyakára:

Készíts leheletfinom csipketálat a tojásoknak. A tál elkészítéséről már írtam korábban itt.

Ha a csokitojások híve vagy, akkor fogj egy tálat, tekerd körbe fonallal és máris szebb látványt nyújt:

Végül pedig azokat a tojáshéjakat sem kell kidobni, amik eltörtek a kifújás közben! Remek mécseseket készíthetsz belőlük:

A képek forrását és további ötleteket lásd a képekre kattintva.

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics