2012. február 17.

Régiségvásár mustra

No, itt a beígért körkép, hogy hol találtok régiségvásárokat idehaza. Annyit tennék hozzá, hogy ezek folyton váltakoznak, újak jönnek, megszűnnek, stb. Mivel nem élek vándor életmódot és nem járom az összes vásárt folyton – sajnos 🙂 – így lehet, hogy némelyik információ téves!

Eger – Elsőként kezdjük az egri vásárral. Ez az egyik legnagyobb az országban, vagy már a legnagyobb. Minden hónap 3. vasárnapján tartják, jelenleg a Bazilika és a buszpályaudvar közötti területen 7-16 óráig. Télen-nyáron megrendezésre kerül, pont most vasárnap lesz a következő! A vásár honlapján minden információt megtaláltok és a Facebookon is követhetitek.

Miskolc – A miskolci vásár is nagy, minden hónap első vasárnapján tartják a Vázosház téren 7-16 óráig, szintén van weboldala, ahol tájékozódhattok.

Győr – Az egyik legrégebbi vásár. Minden hónap 3. vasárnapján a Dunakapu téren 8-14 óráig, kivéve január és február. A helyszínben elképzelhető változás, lehet, hogy az Árkád mögötti piactéren van már. Pontosan nem tudom. 

Pécs – Minden hónap első péntek-szombat-vasárnap, 8-14-ig a Vásár téren (Megyeri út). (azt az infót kaptam, hogy ez a vásár helyes időpontja: a hónap első vasárnapját megelőző hét csütörtöki napján kezdődik és a vasárnapi vásár napjával végződik).

Szeged – Minden hónap 3. szombatján a Dugonics téren, 8-13 óráig. 

Debrecen – Minden hónap 2. és 4. vasárnapján a debreceni Tesco parkolóban (Kishegyesi út 1-11), 7-16-ig. Csak márciustól-októberig, esőben is! További infó a vásár honlapján.

Budapest – Ecseri piac (Nagykőrösi út 156). Ide csak szombat korán reggel-délelőtt érdemes kimenni.

Nyíregyháza – Minden hónap 2. vasárnapján 7-17 óráig a Korányi úton a Profi parkolójában (régi Hatzel téri régiségpiac). 

Elvileg van még Székesfehérváron, Ónodon, Gyulán, Szolnokon és valószínűleg még nagyon sok helyen.

A Balaton környékén Füreden és Almádiban szokott lenni kisebb vásár, időpontot nem tudok, ad hoc módon szoktam odaesni. És a Káptalantóti Liliomkert piacon is vannak régiségesek és sok egyéb finomság is!

A régiségvásárokat sokszor nehéz elkülöníteni a bolhapiacoktól, amikből viszont rengeteg van. Aki ismer további vásárokat (nem bolhapiac!), írja meg és felteszem a listára. Illetve, ha a felsoroltak között helytelen információ van, azt is jelezzétek kérlek.

fotó

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics