2020. január 22.

Különleges burkolatok – betonból

Hamarosan készül a kültéri lépcsőnk, ami 3 éve áll csupaszon. Ahogy a múltkori bejegyzésben is írtam, több kört futottam a burkolása ügyében mire letettem a voksomat az Otti Manufacturánál.

Most szeretném egy kicsit bemutatni a céget, a burkolatokat, hogy miért is olyan különlegesek… Egyrészt hazai vállalkozás, akik nem csak forgalmaznak, hanem gyártanak is. Ez nálam mindig pluszpont, amellett, hogy hazai vállalkozást támogatunk, még környezetbarátabb is, hiszen a termékek helyben készülnek, nem utazzák körbe a fél világot. Ha már a környezetről beszélünk, további pluszpont, hogy a gyárban szelektíven gyűjtik a szemetet. Ennek úgy megörültem, hogy még a kukákat is lefotóztam 🙂

Évről-évre önállóan fejlesztenek, kísérleteznek, bővül a termékválaszték. A burkolatokon kívül készítenek párkányokat, konzolokat, kereteket, pultot, mosdót, szegélyeket, lépcsőt, kerítést, kerti kutat, kőpadokat és persze egyedi elemeket is, egyszóval mindent, ami ahhoz kell, hogy egy házat, kertet kívül-belül felöltöztessünk. Minden termék egyedileg készül. Első lépés a szobrászmunka, elkészül a fő minta, majd erről lenyomatokat vesznek, ezek lesznek a sablonok, amelyekbe kiöntik a rendelt termékeket.

A precíz szobrászmunkának és az évek alatt kikísérletezett összetevőknek köszönhetően szinte csipkefinomságú darabokat is el tudnak készíteni:

Különféle sablonok:

A színek nagy részét természetes pigmentekből keverik ki, kb. 130 árnyalat közül választhatunk. Nincsenek harsány, mű színek, mind finom, természetes árnyalat:

Néhány kép a gyárról: raklapon pihennek és száradnak a már kész rendelések, halmokban állnak a különféle homokok, kövek, tartályokban a további adalékanyagok és minden rendelésnél az adott szín eléréséhez kis mérlegen keverik ki a megfelelő pigmenteket. Ehhez egy táblázat segít, amiben pontosan le van írva, hogy melyik színhez miből hány gramm kell. A kiöntött sablonok pedig óriás asztalokon fekszenek a szilárdulásig:

Mivel minden egyedi rendelésre készül, és a gyártáson kívül ki kell várni a száradási időt, így minimum 10 héttel kell számolnia annak, aki rendelni szeretne. Kivételt képez a “Kő-turkáló” , ami bevallom az egyik kedvenc részem volt a gyárnál, azonnal beindult a kincsvadász szimatom! Voltak olyan darabok, amelyekből egész nagy mennyiség volt, szóval nem feltétlen csak pár m2 burkolatot vadászhatunk le:

Hoztam még néhány enteriőr, részlet és homlokzat képet ízelítőnek, de böngésszétek át az Otti oldalán a galériát, ott nem csak szép példákat találtok, de remek ötleteket is el lehet lesni:

Magukról a termékekről pedig készítettünk egy kis videót, itt beleshettek a bemutatóterembe:

Otti Manufactura – bemutatóterem körséta

Több ízben is jártunk az Ottinál, mire kiválasztottuk a lépcsőnk burkolatát, tényleg csoda dolgokat tudnak létrehozni! Tudtátok, hogy betonnal dolgoznak? Minden, amit a videón láttok betonból készül, persze szupertitkos recept és összetevők alapján, megfelelő gyártástechnológiával. Én belestem a kulisszák mögé is, megnéznétek azt is, hogy készülnek a termékek? 🙂

Közzétette: OtthonKommandó – 2020. január 12., vasárnap

Az Otti Manufactura elérhetőségei:

Weboldal

Facebook

Instagram

Ahogy az időjárás engedi, burkoljuk is a kültéri lépcsőnket! Már alig várom! 🙂

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics