2011. augusztus 25.

Vajon beindul a Garage SALE?

Tegnap egy új kezdeményezés vette kezdetét próba szerencse alapon, abszolút kísérleti jelleggel: a garage sale meghonosítása kis hazánkban! Nem csak az én fejemben fordult már meg a gondolat évekkel ezelőtt, de Ben is elmélkedett róla az ágy-asztal-tv-n. Tegnap szintén felvetette a kérdést Kata, a Kicsi Ház szerzője, aminek köszönhetően kipattant az agyamból, hogy minek is szarakodtam anno annyit, csináljunk egy Facebook oldalt a kezdeményezésnek, és meglássuk mi lesz!

A magyarosan garázsvásár lényege: kertvárosias környezetben, mindenki a saját kertjében, portája előtt kipakolja a cuccait, leül és várja, hogy a népek jöjjenek. Nem árt az akciót a környéken kicsit kiplakátolni, meghirdetni, illetve ha több szomszéd, utca összefog, és nem csak egy helyen van kipakolás, az több embert mozgat meg. Fel lehet sorolni, hogy kb milyen cuccok lesznek. És most már itt van a Garázsvásárok facebook oldal, ahova bárki kiteheti, hogy mikor hol tart vásárt!

A legtöbben azon aggodalmaskodtok, hogy majd jön az APEH (NAV) és jól megbüntet! Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy azért ennyire nem kell rettegni tőlük! Az adózással kapcsolatos tudnivalók hamarosan felkerülnek az oldalra!

Majd némi szabályzat is szükségeltetik, hogyan kerülnek fel az időpontok, hogy valóban hatékonyan működjön a dolog, folyamatban van minden, de fél nap alatt – amiből 8 órát aludtam – még nem volt idő mindenre!

A lelkesedés nagynak tűnik, a kérdés csupán az, hogy csak lelkesedünk, vagy van aki ténylegesen lép is és kiárusítja a kacatjait. A kezdeményezés csak akkor fog működni, ha minél többen csatlakoztok hozzá, és nem csak a gubizós oldalhoz, hanem a kiárusításhoz is.

Hajrá!

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics