2024. július 17.

Zsályazöld: a természet nyugalmát hozza az otthonodba

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lakberendezésben ez a szín. Természetközelisége, nyugtató hatása, finom eleganciája miatt nem véletlenül lopta be magát a szívekbe és az otthonokba. Tökéletes választás azoknak, akik harmonikusabb és barátságosabb enteriőrökre vágynak maguk körül. Nézzük, miért is érdemes fontolóra venni a lakásunk felújításakor vagy új bútorok, kiegészítők kiválasztásakor!

Szerző: Szabó Eszter

Benjamin Moore

Mi jellemzi ezt az árnyalatot?

A zsályazöld egy lágy, szürkés-zöld árnyalat, amely nevét a fűszernövényről kapta. Ahogy a természethez kapcsolódó színek mindegyike, így ez a zöld is hozzájárul a pihentető, stresszmentes környezet megteremtéséhez. Nem kell trendkövetőnek lenni ahhoz, hogy behozd az otthonodba. Különösen finom, lágy tónus, ami tökéletesen illeszkedik bármilyen enteriőrbe, legyen szó modern, rusztikus, vagy klasszikus stílusról, minimalista, skandináv vagy bohém, eklektikus dizájnról. 

Benjamin Moore

Hogyan alkalmazd a lakberendezésben?

Falak: Bátran fess egy teljes falat vagy akár egy egész szobát zsályazöldre, mert olyan alapot ad, amihez könnyen társíthatsz más kiegészítő színeket, anyagokat. Fehérrel és természetes fával kombinálva légies és friss hatást érhetsz el, és a tér világos és tágas marad. De különösen jól mutat rózsaszínnel, mustársárgákkal, földszínekkel.

Dulux
Posterstore

Textíliák: Ha nem szeretnél nagy változtatásokat, kezdheted kisebb lépésekkel is. Függönyök, párnák, ágytakarók vagy szőnyegek formájában azonnal frissességet és harmóniát hoz a szobába.

Ella James
French Bedroom

Bútorok: Egy zsályazöld kanapé vagy fotel igazi központi elemmé válhat a nappaliban. Különösen jól mutat fa vagy fém elemekkel kombinálva, amelyek kiemelik a szín természetességét.

Desenio
Melody Maison

Dekorációs elemek: Bármilyen kiegészítő alkalmas arra, hogy ezt a színt beépítsük az otthonunkba. Apró részletekben is képes harmóniát és egységet teremteni a lakásban.

TakaTomode
Sophie Allport
Ella James

Milyen stílusokhoz illik?

  • Modern minimalizmus: Tökéletesen illik a letisztult, egyszerű vonalvezetésű modern enteriőrökbe, ahol ez a szín nyugalmat és harmóniát sugároz.

  • Skandináv dizájn: Harmonikus kiegészítő lehet skandináv stílusú lakásokban, ahol a természetes anyagok és a világos színek dominálnak.

  • Boho stílus: A bohém stílusú enteriőrökben játékos és barátságos hangulatot teremt a különböző textúrákkal és mintákkal kombinálva.

  • Vintage és retro: A zsályazöld visszafogott eleganciája jól passzol a régi, antik vagy retró bútorokhoz is, egy kis modern csavarral fűszerezve.

Trendek és inspiráció

A fenntarthatóság és a természetesség egyre nagyobb szerepet kap a lakberendezésben, és a zsályazöld tökéletesen tükrözi ezeket az irányzatokat. Az emberek egyre inkább olyan otthonokat szeretnének kialakítani, amelyekben pihenni és feltöltődni tudnak, és a zsályazöld szín ebben kulcsszerepet játszhat. Kombináld természetes anyagokkal, mint a fa, a kő vagy a juta, hogy otthonod igazi menedék legyen a mindennapok rohanásában.

French Bedroom
Wallsauce

Hogyan használd a különböző helyiségekben?

Nappali: A kanapék, szőnyegek és falak mellett szobanövényekkel kombinálva igazán otthonos hangulatot teremt.

Dulux

Hálószoba: A nyugtató hatása itt a legnagyobb áldás. Egy zsályazöld ágynemű vagy fal garantáltan segít az ellazulásban és a pihentető alvásban.

Dulux

Konyha: A konyhaszekrények vagy az étkezőszékek zsályazöld árnyalata frissességet és modern eleganciát kölcsönöz a térnek.

Sophie Allport
Annie Sloan

Fürdőszoba: Csempék, törölközők, sőt a fürdőszobaszőnyeg ebben az árnyalatban hozzájárul ahhoz, hogy a reggeli készülődés nyugodtan és frissen induljon.

Porcelain Superstore
Decorum Tiles

Miért szerethető ez a szín?

A zsályazöld nem csupán egy múló hóbort a lakberendezés világában, hanem egy olyan szín, ami a nyugalmat és a természetességet hozza el otthonunkba. Képes kiegyensúlyozni a modern technológia és a városi élet stresszét, egyfajta menedéket teremtve a mindennapok rohanásában. Szóval, ha újítanál otthonod megjelenésén, adj egy esélyt neki – garantáltan beleszeretsz majd ebbe a csodálatos színbe!

Essential Home
Drench

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics