2018. február 06.

Házprojekt: miért kellett új konyhasziget?

Amikor még csak terveztem a konyhát gyalupadot szerettem volna szigetnek, vettünk is egy felújítandót, de ahogy összeállt a kép már láttuk, hogy nem lesz jó, túlságosan elhúzná a rusztikus irányba, mi pedig egy kicsit ellensúlyozni akartuk. Így lett a rozsdamentes acél, ikeás konyhaszigetünk, amit szerettünk, nem volt vele baj, kivéve az, hogy nyitott polcos.

A nyitott polcokkal önmagában nincs gond, a falon lévők jól funkcionálnak, de a sziget polcaira valahogy mindig odakerültek dolgok, amiknek nem kellett volna, mivel központi helyen volt, kéznél, egyszerű volt odapakolászni. A nyitott polc, szekrény pedig akkor szép, ha rendezett és odafigyelünk, hogy mi kerül ki. Bár a képen épp rend van, a konyhaszigetünkre nem ez volt a jellemző:

Nem foglalkoztam komolyan a kereséssel, de azért pár hónapja már ott motoszkált a gondolat a fejemben és Férjnek is megpendítettem a dolgot, szóval néhány gondolatfoszlánynál azért több volt.

Annyira szeretem azt a jelenséget, amikor az ember egyszerűen bevonzza a dolgokat és megoldást kap a dilemmájára. Most is ez történt. Kaptam egy levelet a My Mood Wood-tól, hogy bemutassák a bútoraikat. Nem ismertem őket, de elég volt egy kattintás az oldalukra, hogy tudjam, itt nagyon szuper dolgokat fogok találni! És azt is tudtam, hogy megtaláltam a megoldást a konyhasziget problémára, úgy, hogy keresnem se kellett.

Mivel a búrotokat modulokból lehet összeállítani, készítettem pár variációt, megkonzultáltuk Férjjel, kiválasztottuk a legszimpatikusabbat. Megmaradt a két fiók, ami az előzőn is volt és ugyanúgy két polc, de picit nagyobb lett a mérete. Fontos volt, hogy nagyjából maradjon az elrendezés, mert nem akartam a fél konyhát átrendezni. Szürke színt választottunk, olajozott tölgy munkapulttal. Nem kellett megszokni, azonnal megszerettük és remek döntésnek bizonyult a csere. A mi konyhaszigetünk nagyjából 180 ezer forintra jött ki az alapból hozzá járó fenyő pulttal, de mi ezt tölgyre cseréltük, így valamivel több lett.

Hamarosan hozok egy újabb blogbejegyzést, amiben bemutatom a My Mood Wood bútorokat kicsit közelebbről, de addig is a FB oldalukat itt követhetitek.

A bútorok között pedig itt szemezgethettek. Árakat nem találtok az oldalon, mert nagyon sok a variáció, különböző színek, felületkezelések, fogantyúk, zsanérok, pultok, stb… Mindent ki lehet külön választani. Használjátok a kívánáság dobozt, de kérhettek árlistát, sőt terv alapján is lehet árkalkulációt kérni.

képek az új szigetről @Széll Bálint

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

 

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics