2017. február 18.

7 konyha, amit a hallgatóim terveztek

Rendszeresen hozok a blogon hallgatói otthonokat, ezeknek mindig nagyon örülök, mert sok közülük évekig készül. Néha belelátok a folyamatokba és alig várom, hogy készen legyen, megtalálják az utolsó hiányzó láncszemeket is.

Ma kizárólag konyhákat hoztam, a legtöbb teljesen átlagos büdzséből készült (vagy kevesebből) és olyan is van, ami még nincs készen, mert még nem találták meg a megfelelő lámpát, ezt-azt, szóval mondjuk úgy hogy ezek használatban lévő, valós konyhák, nem a mi világunktól elrugaszkodott inspirációk 🙂

Fanni picike konyhája szerintem zseniális, az elrendezése ötös, full egyszerű bútort választott és nem is kell több, mert az összkép a csempével, a lámpával, az asztallal, székkel, hűtővel szuper:

Lilláék nem új konyhát építettek, mert a lakásban, amibe költöztek új konyha volt, új gépekkel, viszont teljesen használhatatlan volt és az ő igényeiket nem tudta kielégíteni. Ezért anélkül kellett valahogy testre szabni, hogy költségesebb dolgokba belemenjenek. A végeredmény sokkal összetettebb és letisztultabb lett.

Ilyen volt, a pult nem futott végig és roppant zavaró módon belógott egy kis reggeliző asztal-szerőség a közlekedő térbe. Az étkező felé nem volt közvetlen átjárás, ezért ezt a falat is áttörték:

És ilyen lett, sokkal letisztultabb és jobban használható:

A másik fal teljesen át lett bútorozva, itt csak egy polc és egy szekrény volt:

A helykihasználás sokkal jobb lett:

Persze jobban bele kellett nyúlni, mint gondolták, de a burkolatok és sok minden maradt. Nagyon bosszantó, ha egy új lakásban, egy vadiúj konyhát ennyire át kell alakítani, azért, mert az használhatatlan. Lilla azt írta, hogy bár a design nem olyan, amilyet ők maguknak csináltak volna, de ez eddig a legfunkcionálisabb konyhájuk (ez a 6. és ebből 3at ő tervezett meg). Itt is hiányoznak még apróságok, mennyezeti lámpa és a nyitott polcok cseréje…

Adriennék lakását nemrég mutattam be, de most küldött még pár képet a konyháról, az elrendezése kényelmes és ügyesen beleterveztek olyan egyéni igényeket, mint pl a cicatálak.

Aztán itt vannak Barbi konyhái, amiket a Hazai Provence vendégházba tervezett. Itt megint teljesen más a cél és a funkció, sokkal bátrabban lehet az extrém megoldásokat alkalmazni, mint egy olyan konyhában, ahol napi szinten főznek:

 

Megint teljesen más szituáció Móni konyhája, ami ugyan jó állapotú volt, de nagyon nem tetszett neki és nem is illet az elképzelt stílusba a barna szekrénysor. Mindig mondom, hogy egy vödör festék csodákra képes:

Zsuzsi bevállalt egy karakteres színű konyhabútort és sikerült megállnia ott, ahol nagyon sokan elcsúsznak. A legegyszerűbb járólapot és egyéb burkolatot választotta és külön szuper megoldás az emelt sütő, ami nem teljes magas szekrényben van:

A végére hagytam Gabiék (Indigo Design) konyháját, ami szintén zseniális, amit a kényszer hozott így, de egy kreatív embernek az ilyesmi nem akadály. Egyrészt egy oszlop helyezkedik el a konyha közepén, amit nem lehetett változtatni. A felső szekrények pedig azért lettek ilyenek, mert Gabiéknak nem maradt pénzük, hogy ajtókat vegyenek rá, aztán úgy megszerették ezt a megoldást, hogy így is maradt 🙂

Gabi tavaly ősszel volt a Tárolás tanfolyamon, ott indítottam először külön zárt csoportot hozzá, ezt írta nekem “Amúgy nagyon jó, hogy a konyhás tanfolyamot is úgy indítod, hogy lesz mellé Facebook csoport, mert a tárolás tanfolyamot a Facebook csoportos megoldással imádtam!!”

+1 – Anett a poszt megírása után küldte el a konyháját, de gyorsan még beletettem, mert nagyon jó, otthonos hangulata van 🙂

Ahogy látszik, végtelen-féle helyzet, szituáció merülhet fel és ha nem vagyunk felkészülve, nincs meg a megfelelő tudásunk, akkor nem biztos, hogy ki tudjuk belőle a legjobbat.

Ha segítségre van szükséged, jelentkezz az online konyhatervezés tanfolyamra.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics