2017. január 05.

Milyen a korszerű tetőtér-beépítés?

A beépítetlen tetőtér jelentős hűlő felülete a háznak, így jelentős hőveszteséget okoz. Ez elpazarolt energia, amely nemcsak a környezet terheli, hanem plusz költséget is jelent. Gondos tetőtér kialakítással megszüntethető az olyan egészségre ártalmas probléma is, mint a penészesedés, így egészséges és környezetbarát lakótér alakítható ki. A beépítés ár-érték arányosan a legjobb megoldás, hiszen csökken a rezsiköltség, jó hőérzetet, növekvő komfortot, és új életteret teremtve.

3_otthonkommando_ffg_0261_1000x600-copy

Hoztam néhány javaslatot a gazdaságosabb otthon kialakítása érdekében:

  • Kezdjünk egy hőkamerás vizsgálattal, ami megmutatja az épület gyenge pontjait, célirányosan tudunk szigetelni, ablakokat cserélni.

  • A szerkezet (födém, szarufák) megerősítésekor a meglévő elemeket stabilizáljuk anyagukban azonos termékekkel.

  • Az energiahatékonysághoz fontos a tető megfelelő rétegrendjének kialakítása, és az elemek méretbeli szabályainak betartása.

  • A tetőtér hőszigetelését a gyártói előírások szerint, szálas hőszigetelő anyaggal készítsük.

  • A szarufák közötti hőszigetelésen felül a szaruzat tetejére kell még min. 10-15 cm vastag szigetelést beépíteni. Fontos a minőség, később már nem lehet cserélni.

  • A légrés vastagsága min. 5 cm legyen, hiszen hiába vastag a hőszigetelés, nem lesz megfelelő a légáram.

  • A hőszigetelés és a belső párazáró fólia legyen minél vastagabb, a külső fólia pedig páraáteresztő. A toldásokat le kell ragasztani!

3_otthonkommando_ffg_1322_tetoter_1000x600px

3_otthonkommando_ffg_9617_1000x600

A beépítés során alkalmazott technológiának, a felhasznált szigetelő anyagoknak, valamint a minőségi VELUX ablakoknak köszönhetően a tető zárófödémként válik a ház részévé. Fontos a nyílászárók minősége, alacsony hővesztesége, hiszen felületük számottevő az épületen. A VELUX tetőtéri ablakok jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkeznek. A tetőtér-beépítéssel az energetikai besorolás akár két szintet javulhat a minősítési skálán, tehát a ház gazdaságosabbá válik.

További információ a VELUX oldalán található.

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics