2017. november 11.

Hasznos segédeszközök felújításhoz, barkácsoláshoz és kreatív projektekhez

Szeretnék bemutatni pár műszert, amelyek nagyon hasznosak ha valaki építkezik, felújít, nem beszélve a barkácsolásról és egyéb kreatív projektekről. Magam is használtam és használom is őket, például a Bosch Truvo detektor igen jól jön, amikor szeretnénk egy lyukat fúrni a falba, de nem vagyunk benne biztosak, hogy hol megy a villanyvezeték. Ez a kis kütyü kimutatja a fémeket és az áram alatt lévő vezetékeket. Nem csak fúrásnál jön jól, egy régi lakásnál feltérképezhetjük, hol futnak a villanyvezetékek, nem kell szétverni a fél falat, ha szerelési munka van, elég csak az adott részen.

De gipszkarton falnál/mennyezetnél is nagyon hasznos, megmutatja hol fut a fém vázszerkezet, akár el akarjuk kerülni, akár kimondottan abba szeretnénk fúrni. A Truvo egy általános, lakossági felhasználásra készült műszer, kb 5-7 cm mélységig mutatja ki a fémeket, vezetékeket (fém/acél 7cm, vörösréz 6cm, vezeték 5 cm).

A Truvo is jó „játékszer”, de ennél sokkal izgalmasabbak a lézeres távolságmérők! Ebből a basic verzió a Bosch Zamo, építkezőknek, felújítóknak  igen nagy segítség alaprajz felrajzolásánál. Egy épülő háznál a cm-ek sose lesznek pontosan azok, mint ami a papíron szerepel, azonban a berendezésnél pár cm is számít, főleg az méretre készült bútoroknál. A Zamoval, könnyedén lemérhetjük a felhúzott falakat, hogy mennyire egyezik a papírformával. 20 méterig méri a távolságot és sok mindenre használható a lakberendezésben is, egészen a berendezett alaprajz készítésétől, a falra feltett képek kimérésén át, megnézni, hogy milyen magasra fúrjuk a karnist. Nincs több mérőszalagozás, elég ez az eszköz.

De ha valaki szeret barkácsolni, akkor is sok mindenre tudja használni és menet közben csomó mindenre rájövünk, hogy mi mindenre jó, nem fog a fiókban porosodni. Lehet például a gyerekeket mérni:

A következő szint a Bosch Quigo keresztvonalas lézer. Személy szerint ez a kedvencem! Önszintező, a vízszintes és függőleges vonalak kiegészítő osztással is el vannak látva (Quigo plus), így egyenlő távolságokat is könnyedén bejelölhetünk. Nem lehet felsorolni mi mindenre alkalmas, mert csak a kreativitás szab határt a használatához. Építkezésnél és a lakberendezésben is igazi kincs, például a képek beállításánál:

A képek felrakásán kívül még néhány ötlet, használhatjuk tapétázáshoz, vagy akár csempézéshez:

Remek segédeszköz dekoráláshoz, falfestéshez, polcok, fogasok, vagy bármi egyéb falra szereléséhez és mindennemű barkács munkához:

Végül a Bosch PLR 50 C digitális lézeres távolságmérő egy eszköz azoknak, akik szeretnek mindent digitalizálni. Az eszközhöz a Measure&Go alkalmazás is tartozik, ahova bluetooth segítségével egyből továbbíthatjuk, lementhetjük az adatokat. Az applikáció korlátozottan maga a mérőeszköz nélkül is használható, de lehetőségei tárházát igazán a PLR 50 C készülékkel tudjuk kihasználni, hiszen kifejezetten ehhez készült.

Az eszköz professzionális változatával komplett alaprajzokat is készíthetünk.

Bővebb információt az eszközökről itt találtok és ne felejtsétek el, hogy hamarosan Black Friday lesz, ilyenkor nagy kedvezménnyel szerezhetünk be bármilyen elektronikai eszközt!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics