2in1: Tükör és dekoráció egyben

Tükrök minden lakásba kellenek, ezek alap elemei az otthonainknak, mint a székek és az asztal. Nem utolsó sorban pedig nagyon jó dekorációs eszközök is, úgyhogy nem szükséges leragadni az egyszerűbb daraboknál, nyugodtan lehetünk bátrak, hiszen 1-1 mutatósabb darabbal vagy kompozícióval két legyet is üthetünk egy csapásra.

Tükröt 3 okból kifolyólag szoktunk tenni: 1. funkcionálisan, hogy lássuk magunkat és ne elkenődött rúzzsal és gyerekkéz formájú csokifolttal induljunk munkába 🙂 2. a tér tágítása és világosítása miatt, 3. pusztán dekorációs célokat szolgál.

Azonban a fentiek egyike se határozza meg hogy a tükör milyen keretben legyen és milyen formájú, a rendeltetését ezektől függetlenül teljesíti. Nézzünk néhány példát arra, amikor a tükör nem csak egy tükör a falon, hanem látványos kompozíció:

tukor1

tukor3

tukor4

tukor5

tukor6

tukor8

Nem feltétlen kell, hogy több darabból álljon:

tukor2

tukor9

tukor10

tukor11

tukor12

tukor13

És nem kell mindig túlbonyolítani, egy régi képkeret is megteszi:

tukor15

És képekkel kombinálva is remek eredmények születhetnek:tukor16

A képeket és a forrásukat megtalálod a Pinterest albumomban.

Ha pedig Te is kedvet kaptár, akkor gyere és tervezz, mert a Zepter 13. alkalommal hirdeti meg formatervezői pályázatát, amelynek idei témája “A  keretek művészete – szépség keretei“. A pályázóknak padlóra, asztalra vagy falra helyezhető kép/fotó/tükör kereteket kell tervezniük. A pályázat komoly publicitással és díjakkal jár!

Nevezési határidő: 2016. szeptember 30.

A pályázat részletes leírását, feltételeit itt találjátok. Ha van formatervező/képző-iparművész ismerősöd, akkor oszd meg vele a lehetőséget!

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics