Néhány tipp tetőtér beépítéshez

Már korábban is beszámoltam a VELUX Magyarország Kft. Padlásból tetőtér című pályázatáról, ahol 5 millió forintot lehetett nyerni tetőtér beépítéshez. Legyen szó bármilyen építkezésről, az mindig hosszú időt vesz igénybe, az első fázis a tervezés is. Ez simán tarthat hónapokig, mi is, amikor megvettük a Házat, bő hat hónapig ültünk a terveken mire beadtuk engedélyeztetésre. Ezen nem érdemes spórolni, a jó tervhez idő kell és ez nem azt jelenti, hogy hónapokig „nem történik semmi”. Ezzel alapozunk meg mindent.

FFG_1328

Aztán itt van az egész procedúra, a hivatalos folyamat, ami szintén hónapokig eltarthat. Senkinek ne jusson eszébe tetőteret csak úgy beépíteni, hiszen ez minden esetben engedélyköteles és egy sor szabályt be kell tartani. A folyamatról egy rövid összefoglaló nézhettek meg itt:

A tervezésnek is megvannak a szakaszai, első körben alaposan végig kell gondolni, hogy milyen célra fogjuk használni. Ne csak pár évre előre, de hosszabb távon is gondolkodjunk, mert a különböző életszakaszokban, különböző terek szükségesek. Ha hosszú távon tervezünk az adott házban élni, akkor egy ilyen beépítést úgy tervezzünk meg, hogy benne legyen a változtatás lehetősége.

FFG_1152

A tetőtér sok szempontból más, mint a normál házrész. Másképp kell megoldani, hogy elegendő fény jusson be, más a hőérzet, fontos télen a fűtési mód, nyáron pedig a hővédelem, ezért sok múlik azon is, hogy jó szakembert, építészt válasszunk.

A projektet itt tudjátok követni.

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics