2015. április 17.

Miért fontos az otthonunk illata?

A blogon eddig csak 1-1 ötlet erejéig írtam az illatokról, például hogyan varázsoljunk tavaszi illatot a lakásba, pedig a lakberendezés szempontjából egyáltalán nem mellékes, hogy milyen illat van az otthonunkban. Ha már a funkción túl arra is gondot fordítunk, hogy az otthonunk stílusos legyen, akkor meg pláne nem. Ha belépünk egy lakásba, akkor minden érzékszervünk azonnal dolgozni kezd – sokszor tudat alatt – a szemünkkel végigpásztázzuk a terepet és az agyunk villámgyorsan dönt hogy tetszik-nem tetszik, ami befolyásolja hogy komfortosan vagy kényelmetlenül érezzük magunkat. Az orrunk is közvetíti az információt az agyunk felé és ez általában csak akkor tudatosul, ha valamelyik véglet fennáll, történetesen vagy nagyon kellemes illat van, vagy büdös. És ha már az érzékszerveknél vagyunk, egy jó zene is nagyon sokat dob a közérzetünkön és a benyomáson. Az illat tehát fontos, nagyban befolyásolja közérzetünket és a hangulatunkat!

Buja rejtek illat
Buja rejtek illat

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki nagyot szippant a levegőbe, ha frissen mosott ruhát teregetek, vagy ha egy illatos virágcsokor kerül a lakásba, esetleg sütemény sül a sütőben… Kb egy hete feltettem az előszoba szekrény tetejére egy illatosítót és azóta egész más belépni a lakásba, nem jut eszembe hogy ott van, de ahogy megérkezünk és érzem az illatát kicsit mindig elmosolyodok magamban, akárcsak jártamban-keltemben, ha megcsapja az orromat.

Nyugalom szigete illat
Nyugalom szigete illat

A ma kapható illatosítókat lehetőleg ne azonosítsuk a 10 évvel ezelőtti wc illatosítókhoz, mert rengeteget fejlődtek, az illatok kifinomultak lettek és számtalan forma közül is választhatunk, kinek mi jön be: elektromos, pálcikás, automata spray, illatgyertya, stb.

Az Air Wick egy újdonságot dobott most piacra, a Life scents illatok több összetevőből épülnek fel – ez magában még nem nagy szó – azonban ezek az illatok nem egyetlen illattá állnak össze, hanem hol az egyik-hol a másik összetevőt érezzük kicsit intenzívebben, épp úgy, ahogy a való életben is. A Freshmatic automata rendszer két elem segítségével, szabályos időközönként permetezi az illatot a levegőbe, az intenzitását mi is beállíthatjuk. Az utántöltőt pedig mindig az adott évszakhoz igazíthatjuk.

Titokzatos kert illat
Titokzatos kert illat
turkiz oazis
Türkiz oázis illat

Nézzetek szét az Air Wick oldalán az illatok és különböző illatosítók között. Hamarosan hozok egy játékot is, amivel Air Wick illatcsomagokat nyerhettek 🙂

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics