2018. február 07.

Facebook kisokos: hogy ne tűnjenek el a kedvenc oldalaid a süllyesztőben…

Biztosan sokan olvasták, vagy ha nem az utóbbi időben tapasztalták, hogy a Facebook ismét változtatott a hírfolyamon. Szerintem nagyon nem a jó irányba. És ezt most elsősorban nem, mint oldaltulajdonos írom – az is szívás, de felkötöm a gatyám és szembenézek a kihívással – hanem, mint magánszemély. Az lett volna a cél, hogy a barátok posztjait lássuk, ne oldalakat. Nekem ez eleve nem volt szimpatikus, én szerettem, hogy látom a kedvenc blogok, oldalak új posztjait meg, ami érdekel, nem kell külön keresgélni.

Az oldalakból az a pár megmaradt, ahol gyakrabban lájkolok, kommentelek – nem sok van. Viszont a többi, amit attól még olvastam és szerettem, kvázi eltűnt a süllyesztőben. És mit kaptam helyette? Tök vadidegenek posztjait a hírfolyamomban, akik olyan csoportokba írnak, amelynek én is tagja vagyok. Ez aztán tényleg marhára jobb, mint a kedvelt oldalak posztjai.  Attól hogy egy csoport tagja vagyok, még nem érdekel minden bejegyzés, pláne az hogy xy megköszöni a befogadást.

Szóval eléggé felhúztam magam és egy kicsit kutakodtam, hogy mit lehet tenni, hogyan tudom mégiscsak én kontrollálni, hogy mit akarok látni és nem a FB-ra bízni, hogy mit mutat meg nekem…

Az első és legfontosabb. Minden oldalnál be lehet állítani a követésnél, hogy a FB elsőként jelenítse meg, azaz, ha új poszt van, az biztosan kikerül  hírfolyamba. Ezt itt teheted meg:

Most álljunk is meg lécci egy pillanatra. Ha kíváncsi vagy a további posztjaimra, az otthonunk alakulására és további izgalmas dolgokra, amiket még a tarsolyomban tartogatok a jövőre, akkor kattints ide az oldalamra és állítsd be gyorsan. Aztán mondom a többi, hogy tudod szabályozni a hírfolyamodat….

Megvan? Oké. Ez így ugye elég macerás lenne? Egyenként átállítani. Viszont van egy hely, ahol viszonylag gyorsan be lehet állítani mindent. Megéri rászánni azt a néhány percet. Szóval jobb felső sarok, kis nyíl – hírfolyam beállítások. Itt:

Kapunk egy felugró ablakot, ahol az első sor lesz a lényeg:

Ha rákattintunk, akkor lesz egy legördülő menü. Itt érdemes külön az oldalakat kijelölni:

Ha rákattintunk valamelyikre, akkor azt kék csillaggal jelöli. Itt elvileg az összes általunk követett oldalt látjuk, ha görgetünk lefelé, folyamatosan betölti. Ha végeztünk, akkor csak nyomjuk meg a kész gombot:

Én beállítottam és remélem most már barátságosabb lesz a hírfolyamom. Az új oldalaknál pedig kapásból érdemes beállítani, amit az elején mutattam, rögtön a lájk után a megjelenítés elsőként-et. Ez bármikor módosítható, ha meggondoljuk magunkat.

Sajnos még itt is korlátoz minket a FB, maximum 30-at lehet kiválasztani. Én ismerősöknél nem alkalmaztam, mert ott van külön a közeli ismerős beállítás opció. Szóval érdemes ezt a kedvencekre ellőni, remélem én is köztük leszek 🙂 De a legbiztosabban úgy jelennek meg a kívánt tartalmak, ha kicsit aktivizáljuk magunkat és legalább egy lájkot nyomunk. Igazán nagy „veszélyben” azok a kedvencek vannak, ahol csak passzív olvasók, nézelődők vagyunk.

B-opcióként – néha érdemes rákattintani a bal oldali menüoszlopban az oldal-hírfolyam-a és azt átpörgetni.

update: mobilon ugyanígy megtalálható a beállítás. Jobb felső sarok – 3 kis vonalra kattint – görget sokat le – előbb-utóbb ott lesz a hírfolyam beállítás.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics