2015. március 01.

Házprojekt: a gyerekszoba

A gyerekszoba tervekről már írtam korábban, ott a kialakítás elveit is felsoroltam, ezek lényegében nem is változtak, tehát csak vegyük sorra mi kerül a gyerekszobába, mert már egész jól állunk. A cél egy eklektikus, színes vidám gyerekszoba kialakítása. A falak természetesen fehérek lesznek 🙂

Az első két darab egy kis komód volt és a lámpa a Möbelkunstból:

komod

lampa

A komódot már jól belaktuk, ez lett a kincsestár. Magyarul minden szir-szar ömlesztve a fiókokba, persze külön fiók mindenkinek, a harmadikban pedig dominók, kártyák, puzzle, társas stb. Így pillanatok alatt szép rendet lehet tenni, csak legyen egy zárt tároló, ahova a sok kis játékot el lehet rejteni. Mert ez inkább ne legyen szem előtt:)

IMG_3244

Tároláshoz jön még a régi utazóládánk, amit több mint 10 éve kunyeráltam le a nagypapámék padlásáról, nagyon ramaty állapotban volt, tiszta rozsda, én újítottam fel, ez volt az első komolyabb ilyen jellegű munkám. Akkor dióra pácoltam, mert sötétbarna fa korszakomat éltem:

IMG_3243

Ez végigkísért bárhol is laktam, volt lábtartó asztal a nappaliban, de legtöbb helyen az ágy végében állt, mint most is. Nyelt már el cipőket, táskákat, a Házban pedig ismét új funkciót kap a gyerekszobában: plüss állatok és egyéb játékok kerülnek bele. Ezek most két ikeás műanyag dobozban vannak, amiktől szeretnék megszabadulni, szóval pont jó lesz.

Ami a tárolást illeti lesz egy kis gardrób tolóajtóval, tehát semmi szekrény! Ide elférnek a ruhák, téli-nyári cuccok, takarók és még játékok. A tolóajtó az egyik régi bontott ajtóból lesz, valahogy így (csak nem ilyen kopottan:)

ajto

Ezen kívül egy polc jön még a könyveknek, egy régi stelázsit vadászok, remélem hamarosan meglelem.

Az olvasólámpák az ágyhoz, a színüket a gyerek választották ki, a Westwingen rendeltem, szokott lenni többször is. De lehet kapni ilyet az ID Designban is, csak ott kicsit drágább és kevesebb színvariáció van:

lámpa2 lámpa8

A tapéta is megvan már egy ideje. Itt szereztem be. Körbenézhettek külföldön is, de szerintem most olcsóbb itthon beszerezni.

tapeta

Az ágyakat nem ragoztuk túl, a férjemék gyerekkori emeletes ágyát hoztuk el. Jó masszív fa ágy, apósom készítette. Ezt már félig lefestettem zöldre (alapozás és egy réteg szín), de még nem fejeztem be, mert bizonytalan voltam az árnyalatban. És milyen jól tettem, mert múlt héten találtam egy szuper régi szőnyeget az Etsyn, ami már meg is érkezett, remek lesz a tapétához. Igazából több szőnyeget is találtam, a gyerekeket kértem meg, hogy válasszanak de mindketten erre böktek, nekem is ez tetszett a legjobban 🙂

szonyeg2

Az ágy végső színét pedig a szőnyegben lévő zöldhöz fogom kikeverni, valami ilyesmi:

agy szin

A gardrób oldala le lesz festve táblafestékkel, ott majd lehet bomolni. És már csak pár apróság hiányzik, szeretnék két puffot és imádom a gömblámpákat. Mindkettő beszerezhető a Class Home-nál

puff

gömblámpa

Függöny nem lesz (nem rajongok a függönyökért, csak ahova muszáj, de itt szerencsére sehova se lesz muszáj). Ellenben vannak jó kis spalettáink, azt még nem tudom, hogy itt marad fehéren, fessem színesre vagy legyen natúr fa ahogy már elkezdtem korábban leszedni a festéket a többiről. ennek a leírását itt olvashatjátok.

IMG_0862

Ennyi. Ezzel kész is a szoba. Íróasztal még nincs, de úgy terveztem meg a szobát, hogy ha majd szükséges lesz, megvan a helye, konnektorostul, mindenestül, bár én azt se bánom, ha a konyhában tanulnak, de ezt majd ők eldöntik 🙂

Nálunk a gyerekszobán kívül is lesz élet, a rajzasztal, a babakonyha, a legó, bordásfal, hinta mind a lakókonyhában illetve a nappaliban lesznek. Apropó játékkonyha. Erről nem írtam, pedig illet volna, csak nem készítettünk róla normális fotókat. Karácsonyra szuper gyerekkonyhát kaptak a gyerekek, anyukámék készítették az egészet. Az alapja egy régi tükör alja, amit a vaterán vettünk kemény 1000 forintért! Ők aztán átszabtak, hozzáépítettek, festettek, készítettek zöldségeket, gyümölcsöket, bolhapiacon szereztek be kis edényeket és dekorációt (itt is műanyag fóbiás vagyok) és ez lett – bocs a képminőségért, telefonnal készítettem és kapkodva mielőtt letámadják a srácok karácsonykor 🙂

unnamed

A csap igazi, a mosogató egy fém tál. A tűzhely parafa lefestve vaspasztával (Pentart festék), a sütőgombok kínai boltban kapható fedőfogók 🙂 A lábak köze az én kérésemre lett bedeszkázva, hogy ne menjen alá a por, olyan kicsi a rés, hogy nem lehetett volna normálisan takarítani. Az egész egyébként alapozva van, akrillal festve és a végén 1-2 réteg parkettalakk. Mivel már megvan a helye, a bútort eleve az adott mérethez kerestem, erre figyeljetek oda, nehogy nagyobb legyen, mint ami elfér!

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics