2014. február 06.

Házprojekt: a burkolatok II.

Tegnap a meleg burkolatról írtam, ma pedig nézzük a hidegburkolatokat, ami az előszobába, WC-be, fürdőbe és mosókonyhába kerül majd. Mindenhova egységesen ugyanaz. Itt nehezebb választani, sok minden tetszik de ugye nem lehet mindent betuszkolni egy lakásba, muszáj szelektálni, lemondani erről-arról. Még arra is gondoltam, hogy ne mindenhova ugyanazt tegyük és akkor az összes kedvenc bekerülhet, de aztán fejbe vágtam magam, hogy a józan eszemre hallgassak és ne csábuljak el, mert tudom, hogy megbánnám.

A Ház megvétele óta, azaz nagyjából 9 hónapja biztos voltam benne, hogy cementlap lesz mindenhol, hiszem az egy örök kedvenc és nem lehet nem szeretni. legyen szó akár régiről, akár újról:

cement1

cement3

cement4

cement5

cement6

cement7

De a kétely valahol mélyen végig motoszkált bennem, hogy bár csodás egy burkolat, jó ötlet-e, hiszen annyira karakteres. Például egy szőnyeget már nem tudok letenni rá, mert hülyén néz ki. És mivel domináns, ezért ahova kerül, ott a későbbiekben túl sok variálási lehetőség nem lesz, pedig ez nekem fontos – részben szakmai ártalom. Szeretnék olyan alapokat kialakítani, ami mellett könnyebb változtatni és nem kell vagyonokat költeni, ha egy kicsit másra vágyom. Egyszóval a sok eltelt hónap alatt sem bírtam rászánni magam a döntésre, Férjet hiába kérdeztem és hoztam az érveket, ellenérveket, ő csak annyit kérdezett, hogy „Most mit szeretnél? Melyiket erősítsem meg?” Igazából szerencsém van vele, mert úgy 98%-ban tetszik neki is, ami nekem és ráadásul kényelmes fajta, engedi, hogy a tervezés-szervezés megmaradjon az én játszóterem, csak néha prezentálnom kell.

De visszatérve a burkolatokhoz, nézzük, hogy egyáltalán milyen alternatívája lehetne a cementlapnak. Ott van még a bontott tégla/padlástégla megfelelő felületkezeléssel:

tegla1

tegla2

tegla3

Összességében azonban nem illik bele a koncepcióba, bármennyire is tetszik. Így tovább keresgéltem és kilyukadtam a különféle hasított, természetes kövek és azokat imitáló burkolatoknál, a betonnál és a szürke színnél. Nekem tetszik a nyers beton és erre is van eljárás, hogy burkolatként funkcionáljon:

beton1

De valahogy ez sem az igazi. Inkább valami hasonlót keresgéltem:

szürke2

szürke5

szürke6

És találtam is:

szürke1

Fekete. Ütős:

szürke4

Ezek mind greslapok, lehet nézek még természetes köveket is, bár az magasabb árkategória. Valami hasonló lesz a befutó, feltehetőleg szürke, kicsit rusztikus felületű, mégis modern. Pont mint a ház 🙂

A cementlap elengedése nehéz volt, de amióta meghoztam a döntést, megkönnyebbültem és megszállt az a jól ismert, nyugodt érzés, amit akkor érzünk, amikor egészen biztosan tudjuk, hogy a jó döntést hoztuk meg, a jó úton haladunk. Nem utolsó sorban pedig költségkímélő, mert a cementlap nem olcsó mulatság – bár ezt csak akkor jelenthetem ki, ha megvan a végső befutó.

No de hogy happy end legyen, nem vettem ám végső búcsút a kedvenc burkolatomtól, lesz majd belőle is, mégpedig a fürdőszobában a falon. Mivel csak oda teszünk ahova mindenképp szükséges (kád, esetleg mosdó), ezért néhány m2 is elegendő lesz. Valahogy így:

cement2

A szürke mellett szól még az is, hogy kintre is szürkét szeretnénk, mivel a palatető szürkesége adott, és azt megtartjuk. Tetőcsere lesz, majd egyszer, de akkor is szürke pala fog rákerülni, nem tudok mást elképzelni a Házhoz.

IMG_6695

Így majd egyszer az új lábazat is szürke lesz és akkor már a lépcső és a kerti utak is, bár ez még oly messze van:

kert1

kert2

Képek a pinterest albumomban. Folyt. köv. a falakkal.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics