Ti küldtétek: szoci szekrények újratöltve

Timi küldött nekem képeket szuper szekrény átalakításokról. Nem csak a végeredmény fantasztikus, de arra is jó példa, hogy a kb. mindenki által utált ’70-’80-as évekbeli vastagon lakkozott, nagydarab szekrényekről sem feltétlen kell lemondani.

Vajon mi lesz belőle?:)

szekreny1.jpg

Egy mesés gyerekszoba szekrény:

szekreny2.JPG

Timi volt olyan kedves és a készítését is leírta részletesen:

Teljesen megbabonáztak a 70-80-as évekbeli igazán erős, masszív lakkszekrények. Már másodszor készítek gyerekszekrényt belőle. Nagyon jó alapnak bizonyul. Szép vonalak, erős viszonylag hibamentes felületek.

Fogtam egy finom csiszolóvásznat és átcsiszoltam kézzel tetőtől-talpig az egész szekrényt. A lakkfelületet is. Nem kell eltávolítani, mivel Tikkurila otex alapozó néve hallgató csodaszer ezen is szuperül megtapad. Korábban úgy gondoltam, hogy elég csak az ajtóka (a lakkfelületet) ezzel lekenni, és a többit Trinát univerzális alapozóval de kb 1200huf a különbség, ami mindenképpen megéri. Szépen eltűntetni az apró egyenletlenségeket és tényleg tökéletes tapadást biztosít. Egyébként az Otex zseniális anyag, már többször dolgoztam vele. Üvegre, sőt még csempére is tapad.

 

szekreny3.JPG

Ezt követően ahol kellett ott a kisebb hibákat fatapasszal, a nagyobb hibákat pedig két komponensű kittel javítottam ki. Ezután jöhetett ezen javított felületek lecsiszolása, majd a lecsiszolt részek újra alapozása. Megéri a fáradtságot, mert ezen múlik a szekrény tökéletessége. Most jöhettek végre a színek. Én trilak vizes bázisú trikolor aqua matt zománcfestéket használtam eddig (eddig meg voltam velük elégedve), de közben ráakadtam (pontosabban a festékboltos Úriember rámbeszélte) a tikkurila everal aqua semi matt festékeket. Nagyságrendileg 1500 huf-val drágább egy doboz(a halvány színeknél és minél sötétebb annál drágább), de két réteg tökéletes fedést ad, míg a trilakkal volt hogy inkább 3x kellett lekennem, és a felülete is igényesebb és valahogy tartósabbnak tűnik számomra. Nem reklámozni akarom a festéket, de ezentúl biztosan csak ezt fogom használni, szuper vele dolgozni és tényleg szebb és jobb anyag.

 

szekreny4.JPG

Közben a Férjem készített egy modern, a szekrényhez illő koronát . 😉 szuper lett szerintem, végre feldobtuk kicsit az alapszekrényt valamivel. 2x vittem fel minden színt a szekrényre, először ecsettel, majd teddyvel szétoszlatva, figyelve az egyenletességre. kb 2-3 óra alatt tökéletesre száradnak ezek az anyagok, nem büdös és szuper velük dolgozni. Végre eljutottam a munkafázis kreatívabb, művészibb részéhez. Akril festékkel festettem fel mintákat. A színeket sok esetben összekevertem egy kis, a szekrényhez használt alapszínnel, így növeltem a mennyiséget, de főképpen így pasztellesítettem, meg valahogy a felhordhatósága is jobb lett így, nem maradtak ott annyira az ecsetnyomok. Előtte természetesen ceruzával felrajzoltam a főbb vonalakat. Végül vizes bázisú selyemfényű lakkal kentem le 2x a szekrényt mindenhol, szintén a korábban említett módszerrel (először ecsettel, majd teddyvel szétoszlatva).

szekreny6.JPG

szekreny7.JPG

És Timi egy korábbi alkotása:

szekreny8.jpg

szekreny9.jpg

Köszönöm még egyszer a képeket és a leírást! Várom szeretettel a további munkáidat is 🙂

Ma indult el az idei Goldenblog verseny. Ha kedveled a blogom, akkor kérlek szavazz az OtthonKommandóra az Életmód kategóriában itt.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics