Ötletek kicsi fürdőszobához

Kicsi fürdőszobákra keresgéltem ötleteket, azonban ez sokkal nehezebb volt, mint gondoltam. A tőlünk nyugatabbra élőknek úgy látszik más elképzelésük van a kicsi fürdőről. Magyarul pedig szokás szerint hiába kerestem, kicsit találtam ugyan, de de nem éppen követendő példákat.

Így a sok inspirációs lép helyett inkább összegyűjtöttem néhány szempontot, amiket érdemes figyelembe venni egy kicsi fürdőszobánál:

  • Állig becsempézve. Ez egy borzasztó rossz szokás itthon, hogy a fürdő mind a 4 falát irgalmatlanul becsempézzük. Teljesen felesleges. Elegendő csempét tenni a zuhanyzóba, a kád közvetlen közelébe és a mosdóhoz. A mosdónál elég 110-130 cm-ig csempézni. Ezzel sokkal szellősebb marad a helyiség, nem utolsó sorban pedig kevesebbet kell csempére költeni. Vagy, mivel kevesebb kell, vehetsz egy drágább burkolatot is, ami nagyon tetszett, csak nem fért bele a költségvetésbe. Ezt persze nem csak a pici fürdőkhöz ajánlom, sokkal barátságosabb és otthonosabb lesz a fürdőszobánk.

kicsi furdo3.jpg

kicsi furdo.jpg

  • Használj sok fehéret! Nem kell félni tőle, ha színes kiegészítőket választasz, akkor a fürdőd színesnek fog hatni, mégis szellős, világos marad. Lásd például a fenti szürke-fehér-sárga kombót. De egy fehér alapon színes, mintás csempe is jó választás lehet. Itt törekedj arra, hogy az apróbb kiegészítőkben szintén visszaköszönjenek a csempe színei:

kicsi furdo2.jpg

Azért a sok fehér se rossz:) Frissességet, tisztaságot áraszt:

kicsi furdo4.jpg

  • Törekedni kell arra, hogy minden helyet jól kihasználj. Ha egy kicsit több időt fordítasz a tervezésre, akkor ugyan akkora helyen, akár 2x annyi cuccot is el tudsz pakolni!

kicsi furdo6.jpg

  • Végül pedig, szintén egy gyakori hiba, hogy túl nagy dolgokat veszünk. Ne próbálj meg egy sarokkádat benyomorgatni a pici fürdőbe és nem kell dupla mosdó sem. Ne csak azt vedd figyelembe, hogy befér-e, mert lehet, hogy befér, de ha elfoglalja a kád a fél fürdőszobát, akkor még inkább kicsinyíteni fogja a teret, nyomasztóan hat.

    *****

    A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

    Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

    Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

    Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

    Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

    Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

    A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

    >>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics