Szuper új üzletre bukkantam! Bemutatom a TEAKhome-ot

Egy szuper új üzletre/webshopra bukkantam a netem, ez pedig nem más, mint a TEAKhome. A bemutatótermük kivételesen nem Budapesten, hanem Székesfehérváron van, de nincs messze a fővárostól. Teakfa (tikfa) bútorokat forgalmaznak, jelenleg fürdőszobai bútorok vannak nagy számban, de folyamatosan bővítik a kínálatot.

Néhány szót ejtsünk a teakfáról, amivel főleg kültéri bútoroknál találkozhattunk eddig, nem véletlenül. A teakfa a világ egyik legértékesebb fája tulajdonságainak köszönhetően, mert keményfa, vízálló és nem korhad. Évszázadok óta használják hajóépítésre és az ázsiai országokban 2000 éves teakfa épületeket is találhatunk. Saját olaj és gumitartalmának köszönhetően mindenféle felületkezelés nélkül is ellenáll a víznek és az időjárásnak, kártevőknek.

Ezeket a tömör fa bútorokat nem lehet összehasonlítani az olcsó bútorlapból készült darabokkal, nem csak strapabíróság, de esztétikum és értékállóság szempontjából sem! A teakfát 40-80 éves korukban lehet kivágni, utána még 1-2 évet kell száradniuk, mire feldolgozásra alkalmasak lesznek és nagyon kellemes, a bőrhöz hasonlító illata van, amely sokáig meg is marad és az évek során nagyon szép ezüstös színűre patinásodik.

Mivel a bútorokon nincs előre kivágva a lefolyó, csap, stb helye, ezért szabadon variálhatóak, sőt, ne csak a fürdőben gondolkodjunk! Tehetjük őket nappaliba, hálóba, étkezőbe, lehet belőlük tálaló, tv állvány, komód, amire szükségünk van! A fenti képen lévő darab itt például egy egészen más környezetben van:

Sokan elvetik a tömör fa bútor lehetőségét fürdőbe, mondván, hogy az majd nem bírja a párát és a vizet, macerás ápolni, stb. de az eddig leírtak alapján is látható, hogy a teakfa különösen alkalmas fürdőszobába. Ha valaki mégis szeretné színezni plusz védőfelülettel ellátni, akkor természetesen ugyanúgy kezelhető, mint bármely más fa, én elsősorban az olajat ajánlom, a lakkot kevésbé, mert az olajtól sokkal szebb és természetesebb marad a felülete, mélyen beszívódik a fába, a lakk sérülékenyebb, az oldószeresek sárgulnak, ráadásul sokkal nehezebb szépen lakkozni, mint olajozni.

Fontos, hogy ha eredetileg olajozott volt a bútor, utána már nem lehet lakkozni, illetve ha eredetileg lakkozott volt, nem lehet olajozni, hiszen a lakk egy filmréteget képez a felületen és se az olajat, se a lazúrokat nem engedi át, hogy beszívódjanak a fába, így először egy alapos csiszolásra van szükség, hogy eltávolítsuk a lakkot.

A teakfa bútorok mellett fantasztikus kő (bazalt, márvány, terazzo) mosdótálakat is forgalmaznak mindenféle stílusban, így találhatunk megfelelő darabot egy rusztikus és egy minimalista enteriőrbe is. A terazzo öntött műkő, padlókat is készítenek ilyen eljárással, tehát elég strapabíróak, például régi bárházak folyosóin vagy akár közintézményekben is találkozhatunk vele.

 

A TEAKhome Facebook oldalát itt követhetitek.

A webshopban pedig itt tudtok szétnézni.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics