2012. április 30.

Csináld magad fűszertartók

Eszter kért néhány ötletet házilag is elkészíthető, olcsó kivitelezésű fűszertartóra. Több ötletet találtam, bár bizonyos kötöttségek vannak, mivel a fűszereket jól záródó üvegekben, dobozokban kell tárolni.

Önmagában az is jól mutat, ha egységes tartókba teszed őket és készíthetsz rá jópofa címkéket:

Ezek a kerek mágneses fűszertartók több helyen is kaphatóak. Ez is feldobható, ha például tálcára helyezed. Itt figyelni kell, hogy a tálcában mennyi fém van. A nálunk gyakori és olcsó alpakka tálcákra általában nem tapad a mágnes. Létezik azonban mágnes festék vagy öntapadós mágneslap, amit feltehetsz a felületre, bár őszintén szólva ez már nem a költségkímélő kategóriába tartozik, mert egy 200-250 ml-es festék kb. 3000 forintba kerül, és a mágneslap sem olcsóbb. Érdemesebb beszerezni egy magasabb fémtartalmú tálcát. Nyugodtan menj el a bolhapiacra, vagy egy régiségvásárba és próbálgasd egy mágnessel a tálcákat 🙂

Egyedi képekkel-feliratokkal díszítve:

A bébiételes üvegek kiváló tárolók. Gondolkodtam, hogy még milyen kicsi üvegek vannak, amiket jól lehetne fűszerekhez használni, de csak a kaviáros jutott eszembe. Ez nem biztos, hogy a legolcsóbb megoldás 🙂 Van valakinek ötlete, milyen üvegeket, dobozokat lehetne még hasznosítani? Ehhez is mágnes kell, de nem olyan nagy mennyiség. Az üvegek fenekés és oldalát pedig tetszés szerint dekorálhatod:

Ez is mágneses megoldás, azonban felerősítheted az üvegek tetejét másképp is a szekrény aljára, így csak az üvegrészt kell lecsavarnod, ha használni szeretnéd a fűszereket:

Egyedi polcot is készíthetsz az üvegeknek:

Ha fiókba teszed, akkor is feliratozd a tetőket, így jobban átlátható:

Kémcsőbe is teheted, szerintem viccesen néz ki. Kémcsövet parafadugóval együtt már kb 150 forintért vásárolhatsz:

Még egy mágneses ötlet, ezúton képkeretbe foglalva. Ezek a mágneses cuccok most nagyon mennek, szinte csak ilyenekbe botlottam bele.

Akinek van még ötlete, ossza meg velünk!

Forrásért kattints a képekre!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics