2011. november 18.

OFF poszt 1. rész

Egyszer már a blog kezdetén bemutattam magam, bár ott sok mindent nem árultam el. Most gondoltam egyet és leírtam hogy hogyan is jutottam oda ahol most tartok!

Az érettségi után nem igazán úgy csináltam a dolgokat, ahogy azt a társadalom és az ember szülei elvárják – na előtte sem igazán:) a gimiben egyáltalán nem voltam jó tanuló, illetve nem teljesen igaz, amit szerettem abból igen, de a reálhoz totál hülye voltam/vagyok! Az érettségi után otthon közöltem, hogy én nem tanulok tovább, legalábbis nem rögtön, mert nem tudom, hogy mit akarok és soha többé az életben nem vagyok hajlandó olyasmit tanulni, amit nem szeretek! Anyámék elég jól fogadták, de a nagyszülők teljesen kiakadtak, hogy úúristen, nem tanul tovább a gyerek! Mindemellett egy hihetetlen nagy tudásszomj volt bennem, de még nem tudtam mit akarok tudni!

A pszichológia és az építészet között folyt a verseny. Egy évig dolgoztam az ELTE pszichológián – az általános és kísérleti pszichológia tanszéken mint laboratóriumi asszisztens – jól hangzik mi?:) Magyarul adminisztrátor-lótifuti-mindenes voltam. Ez az egy év pont elég volt arra, hogy rájöjjek, ezt nem akarom. Közben jártam rajzolni és készültem a felvételire az iparra. Ez hálistennek nem sikerült, viszont már tanulni akartam, így beiratkoztam a KREÁ-ba, lakberendezés szakra. Ezt nagyon szerettem, de még mindig nem éreztem úgy, hogy révbe értem volna. A suli mellett dolgoztam félállásban és éltem a gondtalan életet rengeteg bulival.

Szóval a megvilágosodást az ottani művtöri tanáromnak, Szalai Andrásnak köszönhetem. Beleszerettem a művészettörténetbe. Ez tipikusan olyan szak, hogy a felvételi magolás és tanulás, művtöriből. Én a felvételi előtt 3 hónappal döntöttem el az egészet, és mindenki azt mondta, hogy lehetetlen ennyi idő alatt megtanulni. Tanárhoz is jártam. Igazuk volt, a végére az agyam feladta! De a szóbelire még bejutottam, tapasztalatnak jó volt. A követező évben kezdtem újra a tanulást, rendíthetetlen voltam, seggeltem reggeltől estig szó szerint. Volt olyan nap hogy leültem reggel pizsiben tanulni és azt vettem észre, hogy este van, úgyhogy mentem is aludni. Emellett persze befejeztem a KREA-t. A felvételi sikerült majdnem max ponttal és az egyetem alatt stréber lettem. Ez van, ha az ember azt tanulja amibe szerelmes. De fura mód minél többet buliztam, annál jobban tanultam! De tényleg! Egyszer lettem kitűnő, amikor a legdurvábban végigbuliztuk a vizsgaidőszakot.

igen, ide egy ilyen fotó illik, fesztivál, reggel, józanodás, bomba…

Az elején amúgy fura volt, én már 23 voltam, amikor kezdtem és a csoporttársak nagy része 18. Ma is azt állítom, hogy sokkal értelmesebb dolog érettebb fejjel elkezdeni egy egyetemet, mint 18 évesen. Nekem kevésbé volt megterhelő a tanulás, mint akik frissen a gimiből jöttek és egyáltalán nem voltak illúzióim a magyar közoktatást illetően…

Aztán lassan a végéhez ért az egyetem, az 5. évet már nem élveztem, túl akartam rajta lenni. A harmadik évtől dolgoztam mellette egy rugalmas adminisztrációs/recepciós munkakörben és teljesen önellátó lettem. Ahogy az lenni szokott a szakdolgozattal kicsit megcsúsztam, közben egyre többet dolgoztam, ja meg elvégeztem egy szőnyeg és bútorbecsüs OKJ-s képzést is. Mindezek mellett végig foglalkoztam a lakberendezéssel, voltak kisebb-nagyobb munkák, de sose akartam/mertem csak erre építeni, amolyan hobbi volt.

Újabb krízishez érkeztem! Fogalmam sem volt, hogy mihez kezdjek, mit csináljak?! A művtörit szerettem, de nem akartam egy múzeumban megporosodni. A munkám tökéletes volt az egyetem mellett, de közöm nem volt hozzá. Ott álltam közel 30 évesen 0 szakmai tapasztalattal, a barátaim már legalább 5 éve dolgoztak, karriert építettek, ez eléggé frusztráló volt!

És ahogy az lenni szokott az élet megoldja a problémát, megismertem Férjet, 4 hónapra rá összeházasodtunk és jött is a gyerek, meg még egy. Én meg örültem, hogy nem kell döntenem, kaptam az élettől egy kis gondolkodási időt…

És innen indul a B oldal, a folytatást itt olvashatod..

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics