2016. november 21.

Nagyobb otthon, költözés nélkül

Életünk során számos alkalommal kerülünk olyan helyzetbe, hogy nagyobb lakás kéne, például ha bővül a család, vagy ha a gyerekek már túl nagyok egy közös szobához. Családi házban lakók ilyenkor előnnyel indulnak, ugyanis “felfelé is építkezhetnek”. Sőt, azt mondom, hogy érdemes már eleve úgy házat venni, hogy legyen meg a bővítés lehetősége, így megkíméljük magunkat egy ingatlan adás-vétel és költözés macerától. Íme 5+1 tipp azoknak, akik belevágnának a tetőtér lakhatóvá-tételébe.

1_otthonkommando_ffg_9659

Elég végignézni egy kertes házas övezeten és látható, hogy sok tetőtér nincs kihasználva. Lehet, hogy csak pont az a plusz egy szoba kéne, amit egy nagyobb otthon vásárlásához szükséges összeg töredékéből kényelmes kialakíthatunk a tetőtérben is. Néhány alapvető szabállyal viszont tisztában kell lennünk, ha belevágunk a tetőtéri otthon kialakításába:

1. A tetőtér beépítése időigényes, és előfordulhat, hogy biztonsági okokból az építés egyes fázisai alatt nem tartózkodhatunk a házban.

2. A kivitelezés megkezdése előtt szakemberrel vizsgáltassuk meg a tetőszerkezet állapotát és a ház alapjának teherbírását.

3. Amennyiben az épület statikai szerkezetét nem módosítjuk, akkor nincs szükség építési engedélyre. Ennek ellenére érdemes utánajárni, hogy az átépítés megkívánja-e a hatósági engedélyt.

4. Alaposan tervezzük meg a lépcső, ablakok, vezetékek és válaszfalak helyét, hogy az igényeinknek megfelelően később könnyedén  végezhessünk átalakításokat.

5. Szakemberrel közösen készítsünk egy költségbecslést, így nem érhet bennünket meglepetés.

5+1. A kivitelezés során használjunk minőségi építőanyagokat. A fő elemeket a későbbiekben nehéz és igen költséges cserélni.

1_otthonkommando_ffg_9773

A komfortos lakótérhez nélkülözhetetlenek a kiváló minőségű ablakok, amelyekkel megelőzhetjük a párásodást, a penész kialakulását, illetve a levegőtlenséget. A VELUX tetőtéri ablakokkal és kiegészítőkkel bármely évszakban kellemes lesz a klíma a helyiségekben.

Nyáron VELUX árnyékoló használatával akár 5 fokkal hűvösebb lehet a tetőtér, míg a VELUX redőnyök télen akár 14%-kal javítják a tetőtéri ablak hőszigetelési képességét.

További információ és tippek a tetőtér kialakításához: www.VELUX.hu

Mentés

Mentés

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics