2016. november 21.

Nagyobb otthon, költözés nélkül

Életünk során számos alkalommal kerülünk olyan helyzetbe, hogy nagyobb lakás kéne, például ha bővül a család, vagy ha a gyerekek már túl nagyok egy közös szobához. Családi házban lakók ilyenkor előnnyel indulnak, ugyanis „felfelé is építkezhetnek”. Sőt, azt mondom, hogy érdemes már eleve úgy házat venni, hogy legyen meg a bővítés lehetősége, így megkíméljük magunkat egy ingatlan adás-vétel és költözés macerától. Íme 5+1 tipp azoknak, akik belevágnának a tetőtér lakhatóvá-tételébe.

1_otthonkommando_ffg_9659

Elég végignézni egy kertes házas övezeten és látható, hogy sok tetőtér nincs kihasználva. Lehet, hogy csak pont az a plusz egy szoba kéne, amit egy nagyobb otthon vásárlásához szükséges összeg töredékéből kényelmes kialakíthatunk a tetőtérben is. Néhány alapvető szabállyal viszont tisztában kell lennünk, ha belevágunk a tetőtéri otthon kialakításába:

1. A tetőtér beépítése időigényes, és előfordulhat, hogy biztonsági okokból az építés egyes fázisai alatt nem tartózkodhatunk a házban.

2. A kivitelezés megkezdése előtt szakemberrel vizsgáltassuk meg a tetőszerkezet állapotát és a ház alapjának teherbírását.

3. Amennyiben az épület statikai szerkezetét nem módosítjuk, akkor nincs szükség építési engedélyre. Ennek ellenére érdemes utánajárni, hogy az átépítés megkívánja-e a hatósági engedélyt.

4. Alaposan tervezzük meg a lépcső, ablakok, vezetékek és válaszfalak helyét, hogy az igényeinknek megfelelően később könnyedén  végezhessünk átalakításokat.

5. Szakemberrel közösen készítsünk egy költségbecslést, így nem érhet bennünket meglepetés.

5+1. A kivitelezés során használjunk minőségi építőanyagokat. A fő elemeket a későbbiekben nehéz és igen költséges cserélni.

1_otthonkommando_ffg_9773

A komfortos lakótérhez nélkülözhetetlenek a kiváló minőségű ablakok, amelyekkel megelőzhetjük a párásodást, a penész kialakulását, illetve a levegőtlenséget. A VELUX tetőtéri ablakokkal és kiegészítőkkel bármely évszakban kellemes lesz a klíma a helyiségekben.

Nyáron VELUX árnyékoló használatával akár 5 fokkal hűvösebb lehet a tetőtér, míg a VELUX redőnyök télen akár 14%-kal javítják a tetőtéri ablak hőszigetelési képességét.

További információ és tippek a tetőtér kialakításához: www.VELUX.hu

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Mentés

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics