2018. május 09.

Miről szól az új könyvem?

Persze, azt sokan tudjátok, hogy a Házprojektről, azaz a Házunk felújításáról, de valójában ennél jóval többről.

A fő vonal a felújítás története, egészen a kereséstől, a tervezésen és a bontáson át az építésig. A végén a lakberendezés teszi fel az i-re a pontot. Szóval így nézve nem kimondottan egy lakberendezési könyv, közben meg mégis az. Mert egy stílusos otthon kialakításához nem mindegy, hogy milyen lakást/házat veszünk/építünk, annak már eleve klappolnia kell az elképzelésünkkel, a tervezésnél már szintén sok mindent tudni kell, mit-hogy szeretnénk, fontos kérdések dőlnek itt el. Maga a munkafolyamat pedig nagyon embert-próbáló, mert kinek van kedve és ideje parkettát és csempét nézegetni, miközben azon stresszel, hogy a 3. kőműves gárda tűnt el szó nélkül és áll az építkezés… így lesz az, hogy kifutunk az időből, a kedvenc padló rendelésre jön, 6 hét, szóval inkább elmegyünk az egyik barkácsmultiba venni valamit raktárról.  És itt vége is a történetnek, legalábbis az álmaink szempontjából….

A könyv a saját történetünkkel párhuzamosan, minden egyes fázisnál segítséget is nyújt, leírom, hogy mikor mivel kell foglalkozni. Segít rendszerben látni, márpedig, ha ismerjük az egész folyamatot, akkor lehet előre tervezni és nem érnek minket meglepetések. Legalábbis kevesebb 🙂

Harmadrészt azt gondolom, hogy sok-sok erőt adhat a könyv azoknak, akik nem szeretnének lemondani az álmaikról és belevágnak egy ilyen építkezésbe/felújításba. Mert persze minden pénzbe kerül, de sok minden nem ezen múlik, hanem a hozzáálláson, kitartáson. Márpedig csak így lehet megvalósítani az álmainkat, ha nem foglalkozunk az „azt nem úgy szokták” „ezt így nem lehet”  válaszokkal, ami ugye tudjuk, hogy 98%-ban azt takarja, hogy a szaki nem akarja megcsinálni, mert túl macerás vagy fél a kihívástól, mert nem ismeri a szakma minden csínját-bínját. Laikusként pedig épp eléggé el is bizonytalanodik az ember és ilyenkor sokan lemondnak az elképzelésről. Szóval ha valamit nem egy kaptafára menően szeretnénk csinálni, akkor bizony folyamatos hadakozásra kell számítani. Sok ilyen sztori van a könyvben, de a hallgatóimnak is mindig mondom, hogy ne adják fel, ne higgyék, hogy úgy nem lehet. És sokszor elég egy kis megerősítés, hogy az ember visszanyerje az önbizalmát 🙂

Van benne rengeteg történet, listák, összefoglalók és segédletek a folyamathoz és sok-sok erő, hogy senki ne adja fel az álmait!

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics