2017. február 14.

Konyha-hét: 7+1 trükk inspirációs képek kereséséhez

A konyha stílusának a megtervezésénél első lépés, hogy tudd milyen hangulatot szeretnél elérni. Ehhez pedig inspirációs képeket kell keresni. De ha még gőzöd sincs mit szeretnél vagy nagyjából tudod, de fogalmad sincs, hogy az milyen stílus, akkor is itt kell kezdeni 🙂 A megfelelő képeket egyáltalán nem könnyű megtalálni. Egy 18. századi kastély konyhája nem megfelelő inspirációs kép, ha egy panelban laksz.

Hol keressünk? Felejtsük el a google-t, pláne annak a magyar nyelvű használatát. Ennél sokkal egyszerűbb dolgunk van a Pinteresten. Ezt egyre többen használják, de azt látom, hogy az esetek nagy részében nem jól. Szóval első lépés: regisztrálj a Pinteresten, ha még nem tetted meg, jó hír, hogy most már magyar nyelven is elérhető.

A Pinterest bugyraiba most nem mennék bele, kizárólag azokba, amelyek a kereséshez kapcsolódnak:

1. használd a keresőjét, mert nagyon jó.

2. kizárólag angolul keress! Ha nem tudsz angolul, semmi gond, nyisd ki a böngésződben a gugli fordítót és kész. Lehet, hogy nem a legtökéletesebb kulcsszavakat kapod, de mindenképp jobb képeket találsz így, mintha a googleban magyarul keresgélnél.

3. a Pinterest is segít, a kereső szavaknál, ha elkezded beírni, kidobja a leggyakoribb variációkat:

4. További segítséget kapsz, ha már rákerestél valamire, akkor a legrelevánsabb szavak megjelennek a keresősáv alatt. Ha erre kattintasz, akkor hozzáadja a kereső szavaidhoz:

5. Ha böngészed a képeket és valamelyik tetszik, akkor új lapon nyisd meg, így nem lépsz ki a keresésedből. Igen, ilyenkor szokott lefagyni a gépem, amikor már 40 lapot megnyitottam 🙂

6. A külön oldalon megnyitott képeknél, ha lejjebb görgetsz, további, hozzá hasonló képeket találsz:

7. Ha rákerestél egy adott szóra, és már átnézted a képeket, akkor kattints fent át a „Boards”-okra és akkor megkapod azokat a mappákat/táblákat, amelyeket az emberek úgy neveztek el, amire rákerestél:

Na itt lehet véglegesen elveszni, mert vannak olyan táblák, amiben több ezer kép van. Ha valamelyik nagyon tetszik, akkor követheted is.

Ezeket is érdemes külön oldalon kinyitni, így könnyű visszatérni az eredeti kereséshez.

+1. Ha egy kép megtetszett, nehogy lementsd a gépedre! Készíts egy táblát pl konyha inspirációk néven, és oda tegyél mindent. Így egy helyen lesz, bármilyen gépen, eszközön meg tudod nézni, ha meghal a géped, akkor is megmarad…

Ha megvannak az inspirációs képek, akkor már „csak” meg kell valósítani álmaid konyháját! 🙂 Én pedig ebben segítek a Konyhatervezés tanfolyamon.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics