2016. december 01.

Házprojekt: a nappali átváltozása – tervek

Amikor elkészültünk a nappali polccal, akkor írtam, hogy a jelenlegi csak átmeneti állapot, bepakoltuk amink van, de a végleges tervek közel sem ilyenek:

img_3122

img_3127

A szőnyegünk túl kicsi ebbe a térbe és túlságosan egybeolvad a padló színével, ami sosem szerencsés. A kanapé akár maradhatna is, de lehetne 20-30 cm-rel nagyobb és végső soron ez visszakerülhetne a konyhába, mert nagyon szerettük ott, azóta is hiányzik onnan. Szóval egy kanapé mindenképp kell, vagy ide, vagy oda. Aztán egy új szőnyeg ide és egy titkos összetevő, amiről eddig nem írtam, ez pedig nem más mint a kandalló!!! 🙂

A terv:

k7

Erről fogok külön írni, miért ilyen, stb. mert hosszú a sztori, a lényeg, hogy lesz kandalló! Mindig is szerettem volna, bár ki nem? 🙂 Vasárnap jönnek a kéményt felmérni, annak a gyártása kb 2 hét, így a beszerelés akár meg is történhet még karácsony előtt, de a további munkálatok, mint burkolás és társai valószínűleg januárra maradnak, nyugis készülődést szeretnék az ünnepekre, szóval ha nem lesz meg most, hát nem lesz meg, nem fogok stresszelni rajta.

A mostani helyett egy nagy világos puha szőnyeg lesz, a kanapé is egy világos semleges szín, szürkés vagy drappos. Mert végre lehet világos, a gyerekek nagyobbak és itt nincs kajálás bent a szobában. Nem a színek fognak dominálni, maradok a natúr tartományban, a különböző textúrájú, mintájú textilek és a fa padló meleg barátságos hangulatot fog teremteni. Bár a szoba nem kicsi, nem fogunk benyomorgatni egy bumszli L alakú kanapét, hogy agyonvágja a teret, egy 3 üléses nekünk bőven elég, nem vagyunk az a kanapén fetrengős, tv-t bámulós család.

nappali_mood_03

A fenti kép terv, egyelőre nincsenek meg a cuccok, nem is biztos, hogy pont ezek lesznek. A kanapé ikea stockholm, a szőnyeg etsy, a többi vivre és maisonsdumonde. Pontos elérhetőségeket majd a véglegeshez teszek 🙂

Az elrendezést tekintve itt van Férj munkasarka, a kanapé, szemben a könyvespolc. Ezen kap majd helyet a tv, ami ha rajtam múlott volna, nem is lenne, max a gyerekek néznek rajta fél óra mesét, azt se minden nap, mi pedig egyáltalán nem tévézünk. Filmet, sorozatot online szoktunk nézni és nekem bőven elég a monitor, de itt azért volt egy kis nyomás Férj részéről, hogy jó lenne nagyobb képernyőn nézni. Annyira nem kellett engem se győzködni, de a tv méretét illetően volt pár kör csatánk.

A kandalló jobb oldalán lesz az olvasósarok, kis fotellel, lámpával, ahogy most is van, a bal oldalára csak pár növény és a nagyméretű állólámpánk kerül. Nem fogjuk bútorokkal telezsúfolni a helyiséget, így ezen kívül 1-2 lerakó és puff/lábtartó szerepel a listán.

Sokan kérdeztétek, amikor írtam, hogy van az étkezőkonyhában kanapé, hogy akkor minek a nappali, mire fogjuk használni és miért nem tettük az egészet egy térbe. Szerintem attól, hogy egy helyiségben van egy kanapé, attól még nem lesz nappali 🙂 Bár nagy az étkező-konyha, ha egy komplett nappalit is ide tettünk volna (készült ilyen terv), akkor agyonzsúfolt lenne a tér, amit mindenhol igyekeztünk elkerülni, ezen kívül én a kezdetektől nem preferáltam, hogy minden egy légtérben legyen, leginkább a tv-t próbáltam szeparálni, nem szeretem ha ez a fő családi térben van, nálunk nem e köré szerveződik az élet. Ne is hívjuk nappalinak, inkább azt mondanám, hogy van egy nagy közös terünk (étkező-konyha) és van egy filmnézős/olvasós/pihenős/dolgozós szoba.

Nem találtam jó képet, itt látszik, hogy a kanapé a konyhasziget túlsó felének volt tolva és ez így nagyon bevált:

img_0838

Fontos, hogy a lakberendezés egy olyan műfaj, amiben ugyan vannak általános sémák, szokások, de minden család más, más igényekkel és más szokásokkal, így ami nekünk jó, praktikus kényelmes, nem biztos, hogy a másiknak is az. Ezt csak azért írom le, mert a Ház kapcsán rengeteg olyan hozzászólást kapok, hogy ez miért így, az úgy jobb lenne.

Hamarosan hozom a kandallós bejegyzést is, és lassan, de készül a beépített polc, megvan végre a konyhapultunk, bekötve a mosogatógép, tegnap lábazat is készült a konyhabútornak, szóval lassan, nagyon lassan, de a konyha is kezd összeállni 🙂

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Mentés

Mentés

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics