2016. november 11.

Házprojekt: bepillantás a hálószobánkba

Előre szólnék, hogy a tegnapi retinakiégetős, fényűző lakás után a mi kis hálószobánk meglehetősen puritánul fog hatni. Még gondolkozom azon, hogy aranyozott gipsz stukkókat rakatok a mennyezetre 😀

Na viccet félretéve jöjjön a háló, ami nagyjából készen van. Hiányzik a gardrób tolóajtaja, ami az egyik bontott ajtónkból fog készülni, de ez tavaszra marad, amikor ismét lehet kint a szabadban dolgozni. Ezen kívül a spalettákat kell lefesteni és az ajtót még egyszer – ezek szintén tavaszi projektek.

A háló és a gyerekszoba a „zongoraszoba” ketté választásával lett kialakítva. Nem nagyok, 13 m2 körüliek, de ez elég is.

img_2986

img_2948

A széket több mint 10 éve vettem az Ecseri piacon, felújított eredeti Thonet (az alján ott van a címkéje) és nagyon jó áron volt, amin meg is lepődtem, mert ez a kombináció nem jellemző a piacra 🙂

img_2970

Az ággyal szemben lévő falunk teljesen üres volt, sokáig gondolkodtam, hogy mi kerüljön ide, ötlet volt bőven, inkább dönteni nem tudtam. Volt, aminek macerás volt a kivitelezése, volt ami drága. Aztán ott hevertek előttem az üres képkeretek meg van egy doboznyi régi bizonyítványunk szülőktől, nagyszülőktől és összekombináltam őket. Az összeállítás és a felrakásuk kb fél-fél órát vett igénybe. Délelőtti fényekkel:

img_2964

Mielőtt megint egy tucat kérdést kapok, a szegélylécek innen vannak 🙂 A hajópadlónkról pedig itt olvashattok.

Ágy és két kis lerakó, ennyiből áll az egész szoba. Az ablakkal szemközt van még a gardrób, amire majd jön a tolóajtó.

img_2981

A csillárt lecseréltük, itt volt a „léces” lámpa, amit szintén nagyon szerettem, de nem volt szerves egységben az egésszel, így sokkal jobban egyben van 🙂

img_0006

A léces lámpa és a mostani is a Vivre-ről van, akárcsak a falikarok, az ágytakaró és néhány párna. Érdemes figyelni, ha nem is napi szinten az ajánlatokat, de 2-3 naponta, főleg, ha valaki épp projektben van, mert iszonyú jó dolgokat ki lehet fogni, sokszor nagyon jó áron! Regisztrálni kell és naponta jön e-mail az újabb akciókkal, ezek általában 4 napig érhetők el, de a jó cuccokat pillanatok alatt elkapkodják, szóval résen kell lenni 🙂 Ha most itt regisztrálsz, akkor rögtön kapsz is 1700 forint értékű kreditet, amit levásárolhatsz.

img_2983

img_2984

A párnák, lakástextilek terén a fő beszerzési helyeim: H&M Home, Zara Home, Vivre, Ikea. Még sorolhatnék jó párat, de ez a négy az, ahol első körben körbenézek. A ‘Love is the new black’ párna H&M-es, a többi Vivre, az ágy végén a pléd Ikeás.

Több, mint 15 éve rajongok a kilimekért. Ezt a darabot egy másikkal együtt még egyetemista koromban vettem az ösztöndíjamból, ami persze – annak ellenére, hogy nagyon jó tanuló voltam – nem volt hatalmas összeg. Egy szőnyeget akartam, de nem tudtam a kettő között dönteni, így kettő lett, a boltban pedig havi részletfizetést kaptam, amiért azóta is nagyon hálás vagyok 🙂 Típusát tekintve egy beludzs imaszőnyeg:

img_2953

img_2957

A kis éjjeli szekrény lerakók az ArtKraftból vannak, régi tölgyfa gerendából készültek:

img_2958

img_2960

Azt szoktam javasolni, hogy a szokásainkhoz válasszunk éjjeli szekrényt. Mi nem tárolunk itt semmit, este rátesszük a telefont és ennyi, ezért tök felesleges lett volna két fiókos, ajtós szekrényke, mert nem tudnánk mit tenni bele. Aki viszont sok mindent tart az ágy közelében, az ne ilyet válasszon, mert a kirakodóvásártól az egész szoba rendetlen hatású lesz.

Végül pár részlet, ami az összhatás szempontjából igen fontos, ilyenek például a kilincsek. Az ablakokon és a bejárati ajtón az olasz Cottali márka Corinne termékcsaládja van, a régi ajtókon meghagytuk a régi kilincseket, igazából ehhez választottuk ezeket, ugyanaz a hangulat. Ők forgalmazzák itthon, érdemes elnézni a boltba, mert nagyon sokféle van és minden típus kb fél tucat felülettel rendelhető, szóval a lehetőségek száma végtelen, nincs is fent az oldalukon minden.

img_2974

A két új ajtóhoz is ugyanezt szerettem volna venni, de amikor augusztusban elmentem a boltba, pont aznap zárt be 3 hétre, annyit meg nem tudtam várni sajnos. Ez is Cottali, valamelyik barkácsmultiban vettük, egy egyszerűbb típusa, színben minimálisan sötétebb, de nem olyan vészes az eltérés és a valóságban nem olyan bumfordi mint a képen.

És ha már itt vagyunk, az ajtót az Obiban vettük, a legolcsóbb fa ajtók közül választottunk. Nem volt nagy választék, vagyis az íves kazettásból rengeteg típus van, de én azt nagyon nem bírom (’90-es évek fíling), de az egyenes kazettásból kb 2 félét lehet kapni, nem csak itt, máshol sincs bővebb kínálat és itt nem volt keret arra, hogy például az ablakosainkkal csodaszép fa ajtókat készíttessünk. Azért is festettem le, mert nem egy minőségi munka, a festék pedig ápol és eltakar 🙂

img_2975

A részleteknél még a radiátort emelném ki, a Betatherm Metrum család került mindenhova, ami megdobta a költségvetést, de ezt némi átcsoportosítással megoldottam és egyáltalán nem bántam meg, mert nagyon szépek! A radiátor így nem egy szükséges rossz, ami bosszúságot okoz a lakberendezésben, takargatni kell, hanem szerves része az enteriőrnek és kimondottan mutatós.

img_2976

Biztos fog váltakozni az idők során ez a szoba is, bár ez leginkább a textilek variálásában fog kimerülni. Nagyon remélem, hogy nem hagytam ki semmit, igyekeztem az utolsó szögig beleírni, hogy mi honnan van 🙂

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics