Házprojekt: júniusi összefoglaló

Ha gyorsan szeretnél képbe kerülni az utóbbi bő fél évben történtekkel, akkor itt tudod elolvasni a novembertől áprilisig és itt a májusi jelentést. Ez utóbbit ott fejeztem be, hogy az alap gépészet elkészült. A szobákban szétterítettük a homokot, ennek még bőven kellett száradnia:

IMG_8595

Közben a betonozott részeken Férj elkezdte lerakni a hőszigetelést. A sok cső miatt inkább hasonlított a dolog egy kirakós játékhoz:

Fénykép0009

A nagy ablakok-ajtók alá is bekerült egy vastag hőszigetelő réteg:

IMG_8621

Következett a betonozás, amitől nagyon féltünk, tekintve, hogy ezt szerettük volna felcsiszoltatni, azaz ez marad a burkolat. A betonozásról részletesen itt olvashatsz.

IMG_8646

IMG_8679

Ezt hetekig locsolgattuk, takargattuk, hogy ne repedjen meg, közben nagyon kerestem azt, aki felcsiszolja nekem. Elég sok rossz tapasztalatot begyűjtöttem, végül megtaláltam a Geomárvány Kft.-t, akikkel a kommunikáció gördülékenyen ment és a munkát is nagyon precízen elvégezték. A csiszolás előtt még felszerelték a gipszkarton álmennyezetet, szuper érzés volt, hogy végre nem a csöveket és a vázat látom:

IMG_8849

Apróságokból most se volt hiány. Kikerült a falból a régi villanyóra szekrény, a javítás után pedig végre bekerülhetett a mosókonyha ablaka is:

IMG_8571

IMG_8814

IMG_9298

Megérkeztek a Betatherm Metrum radiátorok:

Fénykép0010

Férj összedobott egy padlásfeljárót:

IMG_8879

Elkezdte a régi kádat megcsiszolni és kívül már le is festettük:

IMG_8935

IMG_9048

Készítettünk egy beton mosdópultot a WC-be:

IMG_8974

Ezt jelenleg kicsit már megcsiszoltunk, de hogy finoman fejezzem ki magam, nem az igazi 😀 Nem lett rossz, de sok meló lenne vele, hogy vállalható legyen, még nem döntöttünk, hogy a sittkupacra vetjük vagy megtartjuk szegénykét.

Elkezdtük a fürdőszoba ajtóról is leszedni a festéket, eddig ugye csak a tokok vannak készen, még hátra vannak az ajtólapok és a spaletták 🙂

Fénykép0034

Aztán eljött a várva várt nap, a beton csiszolása! Erről részletesen itt.

IMG_9024

IMG_9213

A fürdőszobai mosdószekrényünket átfestettem szürkére:

mosdomontazs

Elkezdtük a burkolást a WC-ben és a fürdőben:

IMG_9287

IMG_9323

És elkezdtek dolgozni a festők is. Ezt már nagyon vártam, mert tudtam, hogy hatalmas lesz a változás, ahogy szépen kifehérednek a falak:

IMG_9252

IMG_9377

Az utcafronti ablakok is megkapták kívül-belül a takaróléceket, az összképen jelentős a változás. Ilyen volt:

IMG_9341

Ilyen lett:

IMG_9381

Belül pedig szép fehéret kaptak:

ablak

A kazánt is félig-meddig beszerelték, de van még vele meló:

IMG_9470

A napokban jönnek a villanyszerelők, felteszik a szerelvényeket és a lámpákat, ahogy felkerülnek a szegélylécek a betonozott helyiségekbe a szanitereket és radiátorokat is teszik be. És némi túlzással, de már csak a hajópadlónk hiányzik. Remélem, hogy hétfőn azt is le tudjuk fixálni. Folyt. köv.

A Házprojekt minden lépését követhetitek a FB oldalán.

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics