Csináld magad adventi naptár #1

És akkor most már elindítom az adventi naptár ötletelős dömpinget! Egyszerűeket fogok hozni, amit bárki elkészíthet otthon, akár gyerekekről, férjről/feleségről, barátról/barátnőről, lakótársról, testvérről vagy a szomszéd kutyájáról legyen szó 🙂

Ez a mai darab például kiválóan alkalmas kutyának, macskáknak is, mert a zacskók könnyedén széttéphetőek:

xms_12_03

Hozzávalók:

  • Mi egy régi disznóól ajtót használtunk – milyen jó ha az ember régi házat újít fel 🙂 Ha ez épp nincs kéznél, akkor néhány (régi) deszkából is elkészíthető a háttér.
  • 12 db szög, kalapács, vékony spárga, egyszerű barna csomagolópapír, cellux, lyukasztó
  • fehér akril festék, ecset/szivacsecet
  • és természetesen a legfontosabb, a számos stencil. 1-24 -ig szerepelnek rajta a számok, így tényleg pár perc alatt fel lehet őket festeni és nem kell bíbelődni az illesztéssel, szép, egységes lesz a végeredmény.

Print

xms_12_04

Lépések:

  1. Mérlegeld, hogy mit szeretnél a tasakokba tenni és ennek megfelelően vágd méretre a csomagoló papírt. Én téglalap alakúakra vágtam, majd rájuk festettem a számokat. Nagyon-nagyon kevés festéket használj! A két oldalát és az alját behajtogattam és egyszerűen celluxszal rögzítettem, így kis tasakok lettek. Miután belerejtettem a meglepetést, a tetejét visszahajtottam és lyukasztóval kilyukasztottam.
  2. A háttérre a szögeket két sorba vertem be, 6-6 darabot, eltolva, így minden szögre két csomag jut, jellemzően egy rövidebb és egy hosszabb szárral. Vékony spárgát használj és csak szimplán, ne duplán. A közözéssel el lehet bíbelődni, hogy a csomagok ne fedjék egymást, mindenhova jussanak.

A számos sablonokat pedig nem csak egyszer tudod használni, az év többi szakaszában pedig kiváló dekorációs eszközök lehetnek születésnapokhoz is 🙂

Jó alkotást! 🙂

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics