Hogyan csináld? Csipke díszítés gyorsan és egyszerűen

Igen népszerű díszítési motívum napjainkban a csipke, ezért is hoztam most egy egyszerű ötletet, hogy hogyan készíthetsz látványos dekorációt vele falra, bútorra, textilre, vagy bármely kisebb tárgyra.

Először is szükséged lesz hozzá csipke sablonra, festékre, festőszerszámra. Én a Decor Labor három tortacsipkés sablonjával készítettem egy három szintes sütitartót (ami szintén kapható hamarosan a webshopban), ezen keresztül három különféle festési módot mutatok be.

csipke

IMG_3706

Első lépésben két rétegben fehérre festettem az állvány minden részét. Figyelj, hogy a lyukakba ne folyjon be a festék és ne álljon benne, mert akkor nem tudod majd szépen összerakni az elemeket.

IMG_3707

1. variáció: középre illesztettem a sablont és a kivágott részeket, valamint a szélét is körbefestettem. Ha biztosra szeretnél menni, hogy nem mozdul el, használj öntapadós ragasztósprayt.

IMG_3713

2. variáció: minden csipke stencil két részből áll, magából a csipkéből és a keretéből. Ennél a változatnál először jelöld be egy vonallal (pl alkoholos filccel) hogy hogyan illeszkedik a keret és a csipke, mert nem szimmetrikus. Ezt követően a keretet helyezd el, én lerögzítettem maszkoló szalaggal, de egyszerűbb a munka a ragasztósprayvel. A közepét kétszer festettem át, elsőre ecsettel, de kissé foltos lett.

IMG_3725

Másodszor szivacsecsettel nyomkodtam végig, de egy teddy henger is megfelel a célra. Látszik a különbség a két oldal között:

IMG_3740

Harmadik lépésként beleillesztettem a közepét és óvatosan fehér festékkel végignyomkodtam. Kétszer mentem át rajta, hogy fehérebb legyen.

IMG_3753

3. variáció: ez ugyanúgy készül mint az első csak a külső részt nem festem be, így picit más jellege lesz a csipkének. Itt nagyon kell vigyázni, hogy ne menjünk túl a sablonon, de nyugodtan felteheted a hozzá tartozó keretet is, hogy végje a szélét.

IMG_3733

A három különböző módszer: fent az első, bal oldalon a második és jobb oldalon a harmadik:

IMG_3767

És összeillesztve. Kaphat 1-2 réteg lakkot, hogy ha maszatos lesz, le lehessen törölni. Az összeillesztés során itt-ott lehet hogy javításra szorul majd a festés, de ezt utólag kis ecsettel könnyen elvégezhetjük.

IMG_3771

IMG_3779

A stencileket helyezhetjük a falra is:

css_01

css_02

css_03

A csipkés stencileket és még sok egyéb mintát megtaláljátok a Decor Labor webáruházában, a Facebookon pedig itt. Jó stencilezést! 🙂

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics