2015. április 10.

Házprojekt: könyvespolc dilemma

Egészen biztos, hogy a nappaliban lesz egy majd egész falat elfoglaló könyvespolc, mert sok könyvünk van, nagyon sok…Van pár kritérium, aminek meg kell felelni:

  • a könyvespolc nálam nem két méter magas felette még egy méternyi légüres térrel, hanem mennyezetig érő. Ebből következik, hogy az önálló könyvespolcok kiesnek, mert azok nem 3 méter magasak. Ezért is adtuk el a tavalyi költözéskor az Ikea Markör polcainkat (amit sajnos már nem gyártanak, pedig nagyon jó kis polcok voltak).
  • Mivel vályogházról van szó és egy egész falnyi polcrendszerről, a fal szellőzése érdekében nem szeretnék hátfalat.
  • Szintén a vert fal miatt nem lehet pusztán csak a falat terhelni (fogalmam sincs ez a fal elbírna-e több száz kilónyi könyvet, de inkább biztosra megyek), a padlóra kell nehezednie a polcnak, a falnál pedig csak rögzíteni. Ezáltal a lebegő és nagyon szellős rendszerek is kiesnek.
  • Ide lesz beintegrálva a TV és egyéb kütyük (modem, router, dvd) is, ez utóbbiaknak zárt rész kell, mert rondák és szeretem őket elrejteni.
  • Terhelhetőnek kell lennie, mert nem dísznek, vázáknak és bizbaszoknak kell a polc.

Sokáig azt gondoltam, hogy klasszikus beépített jellegű polc lenne jó, alul zárható tároló részekkel. Ilyesmi:

konyvespolc1

konyvespolc2

Aztán ez egyre kevésbé tetszik már, kicsit merevnek érzem. Elgondolkodtam a gipszkartonon is, mert meg lehet azt nagyon jól is csinálni, de valahogy nem érzem úgy, hogy idevaló lenne és ezzel is olyan érzésem van, mintha karót nyelt volna:

konyvespolc3

A csövespolcok a kedvenceim, de nehéz hozzá zárható részt kialakítani, azért még agyalok rajta:

könyvespolc4

Jobban bejönnek azok a rendszerek, amik kicsit mozgalmasabbak, na persze több könyvvel kell elképzelni, mint itt a képeken:

konyvespolc6

könyvespolc5

Ezekbe a TV is jól beilleszthető, hátfal se kell, padlón áll, sokat bír és zárható részek is kialakíthatóak. De ezek is szuperek, az elv ugyanaz, mint a fentieknél:

konyvespolc7

konyvespolc8

Ebből már lehet sok lenne egy egész falnyi, nem baj, a konyhában ilyen lesz:)

konyvespolc9

Nekem ez is bejön, bár rengeteg könyvvel nehezebben tudom elképzelni:konyvespolc10

És egy kis friss hír az építkezésről: hetek óta vakol a kőműves, a ház nagy, a régi vakolatot nagyon sok helyen teljesen le kellett verni. A falak görbék, van olyan fal, aminek az egyik részén pár mm vakolat van, míg a másik részen 7-8 cm, de még így se egyenes. Én mondtam a kőművesnek, hogy ezekkel ne nagyon görcsöljön, engem tökre nem érdekel és így is tetszik, régi ház, vert fal, vele jár… Szerencsére már nem áll elő olyan ötletekkel, hogy tegyünk gipszkartont az egészre, mert tudja, hogy ez a szóselehetróla kategória. A 3/4-e kész a vakolásnak, hétfőn pedig remélhetőleg kezd a villanyszerelő – ebből már a harmadikat fogyasztjuk, valahogy nincs szerencsénk velük 🙂

Itt még romjaiban:

IMG_3402

IMG_3404

IMG_3414

IMG_3420

Javítva, újra vakolva:

IMG_3406

IMG_3408

Annyira jó szép falakat látni 🙂

IMG_3472

IMG_3474

IMG_3475

IMG_3480

IMG_3496

Hát így állunk most. Folyt. köv.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics