Házprojekt: kredenc felújítás – #2

Nem kezdem megint a legelején, itt el lehet olvasni az előzményeket és a terveket. Eredetileg csak belül akartam kifesteni a kredencet, egyrészt a nyomasztó sötétbarna szín miatt, másrészt a szagok és a tisztaság miatt. Ebből végül az lett, hogy mindenhol jól lefestettem. A kopások, hibák nem zavartak, de nem tudtam magam túltenni azon hogy be van sárgulva a fehér festék, főleg a lapján.

A belső részeken egy kicsit kísérleteztem, mind a szín, mind a festés tekintetében, ugyanis most először próbáltam ki az Annie Sloan Chalk Paint-et. Még szerencse, hogy ilyen kis darabon kezdtem. 3 színem volt, amit mixeltem, mert nem volt olyan, amit igazán szerettem volna:OB-kredenc

feste_kek

Első hiba (ami nem is volt hiba): mivel még nem használtam a festéket, nem tudtam mekkora mennyiség kell. Nekiálltam színt kevergetni, de kevés lett. Amiért pedig nem is volt hiba, hogy szép szín volt ugyan, de én nem pont ilyet szerettem volna. Ezért a második réteghez már új adagot kevertem, na az tökéletes lett, mind mennyiségében, mind színében. A festékből elég lehet egy réteg is, kívül pl csak annyi van, de belül a sötétbarnára kellett a két réteg.

IMG_1962

Apropó – mi is ez a festék? Ha valaki még nem találkozott vele – természetes alapanyagokból készül, nem büdös, villámgyorsan szárad, nem kell csiszolni! a tiszta felületre rögtön kenhető, tapad kb mindenre. Bővebben róla itt. Az ASCP festéket minden esetben waxolni (esetleg lakkozni) kell. Van hozzá való színtelen wax és van egy sötét, amivel antikolni lehet. Fontos, hogy a dark wax nem váltja ki a másikat, minden esetben először a színtelent használd és ha szeretnéd öregre maszatolni akkor jöhet rá a másik. Én ezt belül próbáltam ki. A fenti részen nem használtam dark waxot, ellenben a fiókokat és a szekrény alsó részét jól bekentem vele. Ez Férj szerint olyan mintha dzsuvás lenne a szekrény, de nekem tetszik mindkettő. A színe persze nem pont ilyen, azt nem lehet lefotózni:

polcos_belu_l

fio_k_belu_l

Kívül egy réteg old white színt kapott a kredenc, ami határozottan jót tett neki, de meg kell hagyni, hogy egy ekkora bútort végig waxolni nem egy könnyed sétagalopp. A hasonlat helytálló, mert másnap olyan volt érzés volt a karomban mint a lábamban amikor évek után kimegyek terepre egy kicsi lovagolni.

Az egyik fiók fogantyúja hiányzott, úgyhogy leszereltem – vagyis nekem nem sikerült és Férj vasfűrésszel vágta le – az egyik szatócsfiókomról. A másikon rajta hagytuk ami volt és bár lehet hogy valakinek fura hogy a kettő különböző, én pont így szeretem, bájos és esetlen tőle.

re_szlet_02

Az alsó és a felső ajtó is kapott egy-egy mágneses zárat, mert nem lehetett őket rendesen becsukni, néha gondoltak egyet és kinyíltak, általában amikor a srácok elrohantak mellette.

A felső ajtók új üveget kaptak, mert nem akartam teljes belátást a szekrénybe, az Oxford névre hallgató savmart üvegre esett a választás. Olyan szééép!

csak_u_veg

re_szlet
Az alsó ajtókat belülről pedig kidekoráltam kicsit, ha már egyszer stenciles webáruházunk van 🙂 A Kisdiófa utca 12. névre hallgató mintánk kicsi verzióját választottam és akrillal festettem fel rá (Pentart – tövis szín) még waxolás előtt. Erről majd külön posztot írok ugyanis egészen más volt bútort stencilezni, mint falat, papírt vagy textilt.

stencil

Íme a végeredmény:

csak_uta_na

elo_tteuta_naFULL

Egy dolog nem valósult most meg. A felső részbe szerettem volna plusz egy polcot, hogy többet tudjunk belepakolni. Majd a végleges helyén megnézzük mi mindent kell beleszuszakolni és ha szükséges, akkor kap még egy polcot. Lehet, hogy a képeken nem látni, hogy mekkora a különbség az eredeti állapothoz képest, de higgyétek el nekem, hogy nagy 🙂

A Házprojekt FB oldalát itt tudjátok követni.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics