2015. január 13.

Hogyan lesz a szürke meleg szín?

Most nem arra gondolok, hogy a szürkének ötven egymillió árnyalata van és van zöldes meg sárgás meg barnás, tehát melegbe hajló tónusok, hanem arra, hogy egy enteriőr, ami alapvetően a szürke színre épül, hogyan lehet mégis otthonos. Én alapból nem tartom a szürkét hidegnek és barátságtalannak, de tény, hogy nem mindegy mivel és hogyan kombináljuk, mert lehet merev és unalmas is. Nézzünk néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venni a tervezés során:

Használd a szürkének sokféle árnyalatát! Ez minden színre igaz, így a szürkére is. Az árnyalatok lágyabbá teszik az összképet.

szurke4

szurke7

szurke12

Használj mintákat, többfélét, bátran!

szurke2

szurke9

Legyen sok-sok textil, különböző anyagok, textúrák

szurke3

szurke8

szurke13

Egy kis zöld mindig jól jön…

szurke5

Hozz be plusz egy meleg színt, a sárga-barna-zöld színek kiválóak. Az élénk árnyalatok vidámmá, pörgőssé, a tompább, füstös árnyalatok pedig kellemesen megnyugtatóvá teszik a teret.

szurke14

És a legtutibb, hogy használj mellette fát. Nagyon jól mutat együtt a kettő, főleg az öreg(ített) fával ütős kombináció a szürke.

szurke1

szurke6

szurke10

szurke11

szurke15

szurke16

A forrásokat lásd a képekre kattintva.

*****
 
A színek összehangolása a lakásban nem könnyű feladat.
Természetesen nem csak a falakat értjük ez alatt, a teljes berendezést össze kell hangolni, de a falak teszik ki a legnagyobb felületet, így ha ezeket elszúrjuk, azt nem lehet takargatni…
 
Tapétáknál mindig nagy kérdés a megfelelő minta.
Melyik milyen hatást kelt, hogyan lehet egy helyiséget kicsinyíteni, nagyítani, vagy kuckósabbá tenni.
Mik azok a kulcs dolgok, amikre figyelni kell egy minta kiválasztásánál, hogyan hatnak a minták a térérzetre és milyen optikai csalásokat tudnak létrehozni.
 
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics