2017. március 30.

Az új romantika színpalettája

Idén a Dulux színszakértő csapata nagyon beletrafált az év színébe. Legalábbis szerintem. Bemutatom a Denim Drift-et:

Tökéletes árnyalat, se nem sötét, se nem világos és remekül párosítható más színekkel. Amolyan kaméleon típusú szín, ami más és más jelleget ölt, attól függően, hogy hol és mivel kombináljuk. Fejben végigzongoráztam a lakberendezési stílusokat és nem találtam olyat, amihez ne passzolna, szóval érdemes megjegyezni, mert egy időtlen és sokoldalú árnyalat!

Mire jó az év színe a lakberendezésben? Erről egyszer már írtam egy cikket és kifejtettem, hogy nem vagyok nagy trendkövető. A trendeket nem szabad szolgaian követni, nem kell rohanni a festékboltba és mindent átfesteni, de az újdonságokra mindig nyitottnak kell lenni. Azt kell felhasználni belőlük, ami tetszik, amit be tudsz illeszteni a környezetedbe. Amikor egy trend találkozik a személyes preferenciánkkal, olyankor a lehetőségek tárháza nyílik ki.

A Dulux az év színéhez kapcsolódóan öt trendet határozott meg, amelyekből én az Új Romantikát érzem magamhoz a legközelebbinek, biztos vagyok benne, hogy azért, mert ebben vannak zöldek is 🙂 Ez a 10 árnyalat otthonos és természetközeli:

Ezeket az árnyalatokat sokféleképpen variálhatjuk, egészen más hangulatokat alakíthatünk ki attól függően, hogy éppen a sötétzöldet vagy a halvány jegeskéket használjuk nagyobb felületen. Hoztam néhány ötletet falfestéshez, mert van élet azon túl is, hogy az egyiket falat ilyenre, a másikat olyanra festjük. A geometrikus minta mindig nyerő, időnktől és lelkesedésünktől függően választhatunk egyszerűbb vagy bonyolultabb mintákat:

Ha alacsony a belmagasság, akkor csíkozzunk függőlegesen, ez optikailag növeli a teret:

Nagy belmagasság esetén csíkozzunk vízszintesen:

Akinek meg nincs kedve sokat vacakolni, az fessen nyugodtan csak egy csíkot, de az se baj ha látszanak az ecset, hengernyomok. Az ombre, színátmenetes fal szintén nagyon vagány:

Végül még néhány inspiráció az Új Romantika színpalettájához. Ha szeretnéd látni, hogy a szobád hogy mutatna különféle színekkel, akkor töltsd le a Dulux Visualizer alkalmazását, fotózd le a kérdéses helyiséget és már színezheted is a falait!

További információt a színekről és az idei trendekről a Dulux oldalán találtok.

Képek

A színek összehangolása a lakásban nem könnyű feladat.
Természetesen nem csak a falakat értjük ez alatt, a teljes berendezést össze kell hangolni, de a falak teszik ki a legnagyobb felületet, így ha ezeket elszúrjuk, azt nem lehet takargatni…
 
Tapétáknál mindig nagy kérdés a megfelelő minta.
Melyik milyen hatást kelt, hogyan lehet egy helyiséget kicsinyíteni, nagyítani, vagy kuckósabbá tenni.
Mik azok a kulcs dolgok, amikre figyelni kell egy minta kiválasztásánál, hogyan hatnak a minták a térérzetre és milyen optikai csalásokat tudnak létrehozni.
 
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics