Tavaszi kerttervezés – most kell elkezdeni

Igaz, hogy a Házunk még lakhatatlan, de tavasszal szeretnénk költözni és jó lenne ha a kertünk már akkor is mutatna valahogy. Most ősszel igyekszünk előkészíteni a terepet, ami kemény meló, mert pl a 200 m2-es konyhakertben 2 méteres gazok állnak. Szégyellem eléggé, mert itt mindenkinél nagyon rendezett a kert, de Budapestről, nyári szünetben munka és építkezés mellett ez volt az utolsó dolog, amire időnk volt. Viszont egy hónapja már itt lakunk, a házunktól 100 méterre, így apránként haladok a dologgal.

tulipán montázs1

De visszatérve a tavaszi kertre! Én alapvetően a zöld kertet szeretem és a fehér virágokat. De hogy ne legyen unalmas, időszakonként más-más színt szeretnék majd hozzá párosítani. Az alap egész jól adott: van fehér orgonánk, fehér hortenzia, fehér rózsa, egy hatalmas jázminbokor, egy jó nagy fa (nem tudom milyen) amelynek szintén fehér virágai vannak tavasszal.

A lényeg, hogy nem szeretem a nagyon tarka-barka kerteket, kivéve kora tavasszal! mert akkor már én is ki vagyok éhezve a színekre és minden jöhet, amitől vidám hangulatunk lesz. Van néhány kora tavaszi virágunk: tulipán, nárcisz, nőszirom, gyöngyike, krókusz… De tényleg csak 10-20 darab, az is szétszórva, ami ezer m2-en nem túl sok. Azt gondoltam, hogy beszerzek jó sok virághagymát, ezzel túl sok feladat nincs, ősszel elültetjük tavasszal pedig színpompássá teszik a kertet. Ezeket nyugodtan ültethetjük addig is amíg nincs meg a kert végleges koncepciója, hiszen bármikor kiszedhetjük őket a földből és áttehetjük máshova.

diszhagyma

A Dekor & Mentha blogot szerintem sokan ismeritek, de van ám Áginak egy webshopja is, ahol szebbnél szebb őszi és tavaszi virágcsomagokat lehet kapni. Döntenem még nem sikerült, mert mindet szeretném 🙂 A Korai Karnevál és Késői Bársony névre hallgató tulipán csomagok igazán különlegesek, de tényleg nehéz a döntés, mert csak tulipánból több, mint 30 féle mix kapható és akkor még ott vannak a díszhagymák, krókuszok, jácintok, nárciszok, nőszirmok és még sok más…

Nézzetek szét a szebbnél szebb tavaszi virágok között. Az őszi csomagok rendelését szeptember 30-ig lehet leadni!

*****

Egy jól megtervezett és kialakított kinti rész az év bizonyos szakaszaiban plusz szobaként funkcionál, de csak akkor fogjuk igazán szeretni és sokat használni, ha kellően átgondolt a kialakítása és nincs vele sok macera, mindezek mellett persze hangulatos és hívogató.
 
A lakberendezés a szabadban minikurzuson mindent végigveszünk a funkciótól kezdve, a stíluson át a hangulati elemekig.
Mindegy, hogy pici erkély, terasz, vagy kert, az összesről szót ejtünk, maga
a folyamat pedig ugyanaz.
 

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics