Házprojekt: jön a nagy feltárás!

Izgalmas feladat vár ma ránk, feltárást fogunk végezni. Ez gyakorlatilag rombolást jelent, szóval szerintem menni fog, bár még nem csináltunk ilyet. Ezt természetesen a kivitelező is elvégzi, de mivel szűkös a költségvetésünk, amit tudunk, mi csinálunk. Egyébként már nagyon várom, szívesen csinálok magam, amit tudok, ez nem teher, ráadásul sok mindent tanulhatok, amit kedvelek. Azért, hogy ne vaktában verjük a vakolatot és ássuk a lyukakat Péter küldött néhány rajzot, amin pontosan bejelölte, hogy hol-mit kell csinálnunk.

Magyarázat a rajzhoz:

 • A, B és C jelöléseknél egy max 50×100 cm-es gödröt kell ásni az alap aljáig
 • D jelölésnél 20 cm-es sávban leverni a vakolatot a padlótól a mennyezetig
 • E – a pilléreken is leverni a vakolatot 20 cm-es sávban 50 cm és 2 méteres magasságban, csak belülről

És még nem végeztünk, mert a padláson is van teendő

Padlás feltárás.jpg

 • Az 1-4 pontoknál fel kell szedni a sártapasztást és ugyan ezeken a helyeken lent leverni a mennyezetről a vakolatot. Én hülye meg tegnap a barkácsáruházban vicceltem Férjjel, hogy vegyünk védősisakot is. Akkor nem jutott eszembe, hogy mennyezetet is bontunk. Mégiscsak jól jönne.

Mivel a gyerekek is velünk lesznek, nem tudom milyen tempóban tudunk haladni. Remélem azért 2 nap alatt végzünk és akkor jövő héten jöhetnek a szakemberek!

Szót fogok majd ejteni a különböző szerszámokról, eszközökről, amiket feltétlen be kell szerezni. Mivel kőműveskalapács és lapos véső nincs feltétlen egy átlagos háztartásban, sőt, lapát, kapa, ásó sem, ha nincs az embernek kertje, ezért nem elhanyagolható tétel mire mindent megveszünk.

Egyébként nagyon vicces volt tegnap a barkácsáruházban, ahogy végignéztem a kosár tartalmát. Bankot rabolni is mehetnénk az eszközökkel, amiket vettünk. Volt ott balta, kicsi és nagy feszítővas, kőműves kalapács, véső és az álcázás végett porálarc és védőszemüveg.

Szép Pünkösd vasárnapot! 🙂

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

IRATKOZZ FEL HOZZÁM ÉS MUTATOK EGY TUCAT TRÜKKÖT, AMIVEL IGAZI OTTHONNÁ TEHETED A LAKÁSODAT!
Hozzájárulok, hogy az általam önként megadott nevem és e-mail címem felhasználásával az Otthonkommandó Kft. részemre e-mail útján hírleveleket, ajánlatokat küldjön. Kijelentem, hogy az adatkezelési tájékoztatót elolvastam. Megértettem, hogy a hozzájárulásom bármikor visszavonhatom.

Hozzászólások

 1. Nem tudom, mekkorák a gyerekek, de bizonyos korban a rombolásban, pl vakolatleverés nagyon sokat tudnak segíteni 🙂

 2. @Bartush: sajnos még kicsik. 1,5 és 3, szóval nem bírják sokáig a gyűrődést 🙂

 3. 2 nap kevesnek tunik nekem. Mivel assatok a godroket, kezzel vagy van valami gep hozza?

 4. hát én most nem is tudom, h irigykedjek, vagy inkább ne… maga a kert a ház, a feladat izgi, meg minden, de valahogy nekem a vidékre költözés nem menne. életem nagyobb részét ott éltem és szerettem is ezért-azért, de a középsulis éveimet jelentősen beárnyékolja a hajnali kelések (télen brrrr és ráadásul mikor még úszni is jártam tripla brrrr) és a busztól-buszig élés reggel, este. nem kívánom ezt a gyerekeimnek. sok gyerekes családot látok visszaköltözni a városba, mikor a kölkök iskolát kezdenek (főleg középsuli táján) nekem ezt a tortúrát nem tudja ellensúlyozni a saját kert (közös meg van itt is). inkább egy hétvégi kis ház, mint a londoniaknál, nah az jöhetne… mondjuk spanyolországban:-)
  sok sikert nektek!

 5. Minden elismerésem, és lelki támogatásom a tiétek! Mi már átestünk ezen, idén ősszel lesz 10 éve, hogy kiköltöztünk vidékre. Az átalakÍtások, felújÍtások, bővÍtések végtelen során vagyunk túl. Nem ijesztgetésnek szánom, de ezek sohasem fognak elfogyni! Először csak a “normális” és tervezett munkák jönnek, aztán jön egy új, egetrengető lehetőség valami különlegeset megvalósÍtani, aztán mikor annak vége van, jöhetnek az időszakos javÍtási karbantartási,és modernizációs feladatok újra. Én már tudom, hogy egy saját ház, főleg ha kert is társul hozzá, esetemben jó nagy, akkor az rabszolgává tesz, és elveszi az időd nagyobbik részét! Viszont, nincs annál szebb érzés, mikor éppen készen vagy egy részmunkával, és elégedetten birtokba veszed a nagy művet, hátradőlsz, kipihened magad, élvezed a pillanat varázsát, és azon töröd a fejed, hogy mi lesz a következő amit meg fogsz csinálni!
  Ez már valahol függőségnek számÍt nálam!
  Sok sikert a terveitek megvalósÍtásához, és a munka gyümölcsének élvezéséhez!

 6. Drukkolok!

  Mi is hasonló cipőben járunk, a kislányunk most egy hónapos:) és megy a felújítás ezerrel.

  Kitartás

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics