2013. április 30.

Vettünk egy házat! Indul a nagy ház projekt!

Már napok óta tűkön ülök, hogy megírhassam ezt a posztot, ugyanis babonából nem tettem meg eddig.

Tavaly már írtam a házkeresésről, azonban az nem jött össze, természetesen azért, mert az a ház nem nekünk volt szánva. Aztán kicsit parkolópályára került a keresgélés, a tavasz közeledtével azonban ismét felvettem a fonalat. Úgy döntöttem, hogy egy betűt sem írok le amíg nem tuti a dolog. Elég nehéz volt megállnom, mert az agyam állandóan ezen kattogott. A szerződést tegnap írtuk alá, így most már nincs visszaút. Indul a nagy kaland!

Van egy HÁZUNK! Hurrá! 🙂

Ilyen szép részletek vannak a tetőn:

IMG_6695.JPG

Ez nagy változásokat fog hozni a blogon is, mert minden lépést, történést követhettek majd. Régi nagy álmom válik valóra, hogy végre erről is írhatok. Nem fogja teljesen felváltani az eddigi vonalat, továbbra is gyűjtögetem Nektek az ötleteket.

Van egy jó kis melléképület nyári konyhával. Még nem tudom pontosan mi lesz. Mivel Férj is és én is leginkább otthonról dolgozunk és kreatív munkát végzünk, lehet ez lesz a mi kis “atelier”-nk azaz műtermünk. Vagy legyen vendégház?

IMG_6691.JPG

Mielőtt bemutatnám a házat, essék néhány szó úgy általában az ingatlanokhoz való vonzalmamról: mindig is imádtam az ingatlan hirdetéseket bújni, akkor is, ha nem akartam/tudtam venni semmit, egyszerűen nyugtatóan hat rám. Ingatlanokat nézegettem az egyetemen a vizsgaidőszak alatt, amikor már besokalltam a tanulástól. Amikor a munkahelyemen nem volt elég meló, más Facebookozott, én akkor is az ingatlanokat bújtam.
Tavaly nyáron adtuk el a kis lakásunkat, így akkor ténylegesen is elérhetővé vált, hogy új otthon után nézzünk. Az ingatlanböngészési tapasztalatomnak köszönhetően remekül tudok a sorok között olvasni, így a korábbi költözéseinknél – legyen az saját vagy albérlet – sose néztünk meg 1-2-nél több lakást. Általában már a hirdetésből tudtam, hogy megvan. Ez most is így volt, rengeteg órát töltöttem a gép előtt, de ténylegesen csak 3 házat néztünk meg, a 3. volt a befutó, bár volt egy másik amelyikkel mély szerelembe estem. Ezekről, és arról is be fogok számolni, hogy hogyan érdemes új otthont választani, milyen szempontokat kell figyelembe venni.

És van egy szép cserépkályhánk is. A tapéta nem marad, bár igazából kicsit tetszik 🙂

IMG_6677.JPG

Velem tartotok? 🙂

A Házprojekt FB oldalához itt csatlakozhatsz.

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

IRATKOZZ FEL HOZZÁM ÉS MUTATOK EGY TUCAT TRÜKKÖT, AMIVEL IGAZI OTTHONNÁ TEHETED A LAKÁSODAT!
Hozzájárulok, hogy az általam önként megadott nevem és e-mail címem felhasználásával az Otthonkommandó Kft. részemre e-mail útján hírleveleket, ajánlatokat küldjön. Kijelentem, hogy az adatkezelési tájékoztatót elolvastam. Megértettem, hogy a hozzájárulásom bármikor visszavonhatom.

Hozzászólások

 1. Ez a kályha gyönyörű, csak most elnyomja a tapéta…

 2. Nekem a tapéta nagyon nem tetszik, de a kályha szuper. Kert van? Én a nyári konyhát meghagytam annak ami, itt megy a befőzés, legalább nem a rendes konyhát és a vele egy légtérben levő nappalit melegítem, de ha nem szereted az ilyesmit, akkor másra is lehet használni. Biztosan kitaláljátok, hogy mi is legyen vele.
  Remélem, lesznek képek a renoválásról.

  Gratulálok!

 3. Szia Ditta!
  Gratula a HÁZhoz! Ahogy olvasgatom a blogodat, nagyon hasonló az ízlésünk, kivéve a cicákat 🙂
  Nekem tetszik ez a tapéta, de így a kályhával együtt sok egy picit. Kár, hogy nem lehet átmenteni. Bár az is egy megoldás lehet, feltéve, hogy nem túl piszkos , hogy a kályha mögötti részt egy csíkkal, vagy bordűrrel elválasztva mintegy “tükör”-ként egyszínűre tapétázni v. festeni. Kvázi keretbe foglalni a kályhát. Megérdemelné olyan szép. Picit irigy vagyok, de azt hiszem nekünk is valahol egy “házunk”, csak még nem találkoztunk vele. Sok kitartást és sikert nektek!!

 4. Érdekes, hogy a kályha és a tapéta színeiben is (bordó-rózsaszín)és mintájában is (köríves,fél minta eltolódással) teljesen összehangolt, romantikus, külön-külön mindegyik jól néz ki, így együtt mégis sok. Elnyomják egymást.

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics