2024. szeptember 13.

Programajánló: Újra itt a S/ALON Budapest!

Tapintható felületek, otthonunk fényei, a múlt értékeinek átemelése a jelenbe – ezek a fő gondolatok, amelyre az idei S’ALON BUDAPEST épül. Az inspiráló lakástrend kiállításon idén is szuper látványos enteriőrökkel, kreatív, egyedi megoldásokkal, valamint hazai dizájnerek és új tehetségek munkáival találkozhatunk. Megismerhetjük a legfrissebb nemzetközi trendeket, miközben számos lakásfelújítási és építkezési ötletet kaphatunk.

Szerző: Szabó Eszter, fotó: PR

A szeptember 20-22-ei hétvégén ismét egy exkluzív világba csöppenhetünk a Budapest Arénában. A S’ALON BUDAPEST az egyedüli olyan kiállítás itthon, ahol kifejezetten magasra helyezik a lécet a standok megjelenésénél, és nem csak a tervezői koncepciók bemutatását helyezik fókuszban, hanem a céges kitelepülések is nagyon színvonalasak. Rendkívül üdítő és tényleg nagyon inspiráló az a vizuális világ, amivel itt találkozhatunk. A 7000 négyzetméteren közel száz épített életteret járhatunk be, amelyek között nappali, konyha, fürdő- és hálószoba, gardrób, terasz, sőt, dizájngarázs és home office is megtalálható.

Játékosság és tradíció

A kiállításon jól lekövethetők a legújabb trendek is, amelyek közül ezek tűnnek a legszerethetőbbnek. A játékosság könnyedséget is jelent, ezért emberközelivé teszi a lakástrendirányzatokat. Arra hív, hogy ne csak a fizikai, hanem az érzelmi kényelemnek is engedjük át magunkat. Némi nosztalgiával és a gyermeki léttel ötvözve legyen az otthonunk a testi-lelki és szellemi felüdülés helyszíne.

A folklór stílus a tradíció és a kézművesség értékeit helyezi a középpontba, így a fenntarthatósági törekvésekkel is összhangban áll. Az is kifejezetten klassz gondolat, hogy egy-egy kiegészítőre vagy bútorra ma már nem csupán tárgyként tekintünk, fontossá válik a termékekkel és készítőikkel való kapcsolat. Ez az irányzat szintén olyan környezetet teremt, amely egyszerre táplálja jólétünket és lelkünket.

Tapintható fal- és padlóburkolatok

Nagy előnye a rendezvénynek, hogy megkönnyíti a sok dilemmát okozó burkolatválasztást azzal, hogy rengetegféle tapéta, falfesték, padló- és falburkolat megtapintható és térélményként is kipróbálható az épített enteriőrrészletekben. Különösen érdekes ez, amikor a trendelőjelzések szerint a sima falak helyét átveszik a texturált felületek, a mintás falburkolatok és dekorált mennyezetek, amelyekre élőben láthatunk példát. A natúr alapanyagok mellett találkozhatunk kőhatású tapétákkal és a LED-es, Swarovski kristályos vagy épp bőrhatású tapétával és lakástextilekkel is.

Otthoni fények

A kiállítás egyik különlegessége, hogy nincs általános csarnokvilágítás, minden stand egyedi világítási megoldást kap. Emiatt a lámpák és a fényforrások sokkal jobban érvényesülnek. A világítástechnikai eszközök fényhatását olyannak látjuk, amilyen egy valódi otthonban. Az idei tervezői pályázat témája is a fény, így még a szokásosnál is több újdonsággal és megoldással találkozhatunk: fénytörési technikák, színes fényforrások, irizáló felületek és számtalan okos világítási megoldás látható a dizájnlámpák mellett.

Emlékképek a jövőből

Nagyon szeretem a Hello Magyar Design szekciót is – ami a kiállítás állandó tematikus blokkja –, ahol közel 60 hazai művész legújabb alkotásai tekinthetők meg. Az idei koncepció ötvözi a régi idők örökségét a modern technológia adta lehetőségekkel. A hagyományos kézművességet, anyaghasználatot mixelik fejlődő technológiákkal.

Szóval sok izgalmas látnivalót kínál a program, mi megyünk! Ti jöttök?

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics