Így varázsolj egyszerűen tavaszt a lakásba!

Ha unod már a szürkeséget, akkor egy nagyon egyszerű módon könnyedén friss, tavaszi hangulatot teremthetsz a lakásban. Tudtad, hogy ha levágsz néhány gyümölcsfa vagy más virágzó ágat és vízbe teszed, akkor kivirágoznak a meleg lakásban? Az aranyeső és a barka is ugyanígy tesz. Az eddigi enyhe idő pedig talán még inkább kedvez ennek, hiszen a korai virágzó ágak rügyei már duzzadnak. Ezt a módszert egyébként már decemberben is alkalmazhatod, sőt egy András-napi (november 30.) népszokás is kapcsolódik hozzá, mely szerint ha ezen a napon a gyümölcsfa ágát vízbe rakjuk és feltesszük a kemence tetejére, az karácsonyig kivirágzik. Ha először az ág alsó része borul virágba, akkor a tél eleje lesz kemény. Ha a középső rész, akkor a január vége lesz fagyos, ha pedig az ág vége virágzik elsőként, akkor a tél vége lesz zord és havas.

Egy kis tavaszhangulat képekben is:

tavaszi ag1

tavaszi ag2

tavaszi ag3

tavaszi ag4

tavaszi ag5

tavaszi ag6

tavaszi ag7

tavszi ag8

tavszi ag9

A forrásokat lásd a képekre kattintva.

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics