2021. július 20.

Hallgatói otthonok: egy 35 m2-es nyaraló felújítása

Pár napja rakta ki Linda a képeket a hallgatói zárt csoportba az elkészült felújításukról, amire gyorsan le is csaptam! Nem is fűznék sokat hozzá, csak annyit, hogy gratulálok itt is, szuper lett mindent! 🙂

Változatlanul közlöm a Linda által írt szöveget:

„Örömködni jöttem, és biztatni benneteket, valamint megköszönni azt a sok segítséget amit a csoport nyújtott számomra 😍
2 éve vásároltuk ezt a pici kb 35 m2-es nyaralót, igen rossz állapotban. De mi egyből beleszerettünk 🤩 Közelben egy hatalmas tó, kert végében patak, na és a ház előtt álló hatalmas fenyő rabul ejtette a szívünket. Kb 10 éve nem volt gondozva, 5 kisteherautó, valamint kb 100 zsák zöld hulladékot termeltünk ki még akkor ősszel. Levegőhöz jutott a házikó…. mintha felébredt volna Csipkerózsika álmából….”
Ilyen volt:
„Nehéz feladat volt a tervezés… Mi építészmérnökök vagyunk, de még így is feladta számunkra a leckét, hisz nagyon parány minden helyiség, ezért alaposan át kellett gondolni mit hova teszünk, minden centiméter számított. És kb itt vettem meg az első tanfolyamot, amit azóta sem bántam meg, sőőőőt azt hiszem e nélkül nem is ment volna 😁
Alapvetően fontos volt számomra, hogy a természetes anyagok teret kapjanak házon belül és kívül is, így a fa lett a fő építőelem. A bútorok nagy részét elképzelésem alapján asztalos gyártotta, persze azért itt is van egy két IKEA-s tárgy beépítve 😆 A színekben is a természet színei jelennek meg, mint a zöld, a kék, a barna és a szürke harmonikus összhatása.
Másik fontos szempont volt számomra a régi tárgyak új köntösbe helyezése és beillesztése a kis faházikóba. Sok mindent saját kezűleg festettem, lámpabúrákat készítettem, széket újítottam, régi bélyegekből dekort készítettem, bütü parkettából képkeretet gyártottam, fagerendából fogas készült, és még sorolhatnám… Sokszor ütköztem nehézségekbe, és néztek rám furán a boltokba, de addig mentem míg meg nem találtam a megfelelő embert, aki értette hogy mit is szeretnék.
Rengeteget dolgoztam az elmúlt két évben, nem ment minden egyik pillanatról a másikra, sokszor voltam bizonytalan, de mindig jött egy szikra, ami átsegített a holtpontokon. Ezért arra biztatlak benneteket, hogy tartsatok ki, rengeteget inspirálódjatok, ízlelgessétek egy kicsit a dolgokat, hagyjátok nyugodni… Nem szabad siettetni semmit sem….
Én azt hiszem megérte, remélem Nektek is tetszik az összkép 😍
Képek: Slezak Zsuzsi fotográfus
 

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

 
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics