2020. május 25.

9 éves a blog – 9 dolog amiért hálás vagyok

Ma 9 éves az Otthonkommandó blog! Nehéz felfogni, hogy majdnem egy évtizede csinálom…

Ez egy kicsit rendhagyó nosztalgiázós emlékezés lesz, amit kivételesen most magamnak írok, nem nektek 🙂

Hogy miért teszem ezt?

Mert van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy, nem állok meg és örülök a sikernek, nem vagyok hálás magamnak, ha valamit végig viszek. Ha kitűzök egy célt és azt elérem, akkor nem veregetem magam vállon, hogy ügyes vagy Ditta. Csak lehúzom a listámról és máris rohanok a következő feladat/cél felé, nem hagyok magamnak időt, hogy kiélvezzem az elvégzett munka gyümölcsét. Ez pedig állandó elégedetlenséget szül, nem azon van a fókusz, hogy mi minden sikerült, hanem azon hogy mit nem csináltam még meg, és ez egyenes út a kiégéshez, ahogy az velem is történt. Persze, amióta ezt tudom, már másképp csinálom, de simán vissza tudok csúszni az igásló szerepbe, úgyhogy erre egész életemben figyelnem kell.

Szóval most megállok és 9 pontban jó nagyokat hálálkodok magamnak az elmúlt 9 évért!

1. Hálás vagyok azért, hogy elkezdtem a blogot. Azt gondolnánk, hogy az kezd blogolni, aki szeretne írni. Nos, én egyáltalán nem akartam, bőven a komfortzónámon kívül volt, az első bejegyzéseket úgy írtam, mintha a fogamat húznák. De tudtam, hogy valamit el szeretnék érni (akkor még fogalmam sem volt mit) és tudtam, hogy addig is, amíg kitalálom, blogot kell írnom. Végül 5 hónap alatt 100 blogbejegyzést írtam, nem adtam fel, a jutalmam pedig az lett, hogy megszerettem 🙂

2. Fél évvel a blog indulása után kirúgták a férjemet a munkahelyéről. Akkor 1,5 éves és 4 hónapos volt a két gyerek és albérletben laktunk. A tanfolyamok még ötlet szinten se léteztek, de már kaptam megkereséseket, ezért meghoztuk azt a mindenki szerint baromi felelőtlen döntést, hogy nem keres új munkahelyet, legalábbis nem egy teljes állást. És ezért a döntésért mindkettőnknek nagyon hálás vagyok! Mindig elfogyott a pénzünk a hónap végére, sőt azt sem tudtuk, hogy a következő hónapban mi lesz, miből élünk meg, lesz-e munka. De a döntés és a nehéz helyzet rengeteg erőt adott.

3. Visszatérő elem az évek alatt, hogy a lehetőségek kopogtatnak az ajtómon és senki ne mondja nekem, hogy persze, te szerencsés vagy… remélem mindenki tudja, hogy a sült galamb nem repül magától az ember szájába. Hálás vagyok magamnak azért, hogy amikor az oktatás lehetősége felbukkant, akkor gondolkodás nélkül igent mondtam, pedig akkor még nem is tudtam, de ez volt az, amire vártam, ami kijelölte az utamat.

4. A második lehetőség nem sokkal később jött és még mindig csak másfél évvel vagyunk a blog indulása után. Egy lakberendezési üzlet nyitásába vágtam bele társtulajdonosként. Ebbe csúnyán belebuktam, anyagilag is, de inkább lelkileg. Azt gondoltam a teherbírásom végtelen, otthon 2 gyerekkel, blog, oktatás, tervezési munkák, tanácsadás, mit nekem még egy üzlet is! Szépen bele is roppantam 2-3 hónap alatt. Végül kiléptem a cégből, de igazán hálás azért vagyok, hogy nem kudarcként éltem meg és sokat tanultam belőle. De ahhoz nem eleget, hogy megtanuljam, ne feszítsem túl a határaimat, ezt később újra megtettem…

5. Megvettük a Házat! Na ezt se sokan értették, miért jó nekünk egy majd 100 éves lepukkant vályogház úgy, hogy pénzünk sincs a felújítására 😀 De én a kihívást és az otthon megteremtésének a lehetőségét láttam benne. És igen, megvettük úgy, hogy baromira fogalmam sem volt, hogy miből fogjuk felújítani, mert a teljes pénzünk elment a házra és tudtam, hogy a hitel ide nem lesz elég, de gondoltam majd lesz valahogy, eddig is mindig lett valahogy. Szóval hálás vagyok magamnak azért, hogy sokszor meggondolatlanul ösztönösen döntök és nem rágom túl a dolgokat. Bár, mint látható az előző pontban, nem mindig jön össze, de ez nem is baj.

Most, amikor ezeket a sorokat írom, ezt látom az ablakon kinézve és azt gondolom, hogy minden egyes pillanat megérte

6. Ismét kopogtat a lehetőség az ajtómon. A Libri kiadó személyében. Oké, írjunk könyvet! Ez amúgy egy óriási titkos vágyam volt, de elérhetetlennek tűnt, aztán egyszer csak jött egy e-mail… Ekkor már túl voltam az 1000. blogbejegyzésen és 4 különböző online tanfolyamom volt. Marha ijesztő volt ám egy könyv gondolata, ráadásul egy nagy kiadóval a hátam mögött, hiszen azt sem tudtam mi fán terem a könyvírás, de hálás vagyok, amiért ismét fejest ugrottam az ismeretlenbe.

7. A kiégés. Ezt nehéz időben behatárolni, mert ez hullámokban érkezik, nem olyan mint egy csúszda, hogy egyenesen csúszol lefelé, sikerek és mélypontok váltogatják egymást és minél magasabban van a siker pont, annál lejjebb lesz utána az alja. Ha meg kéne határoznom a kezdetét, azt valahova 2016/17 fordulójára tenném, teljesen kijönni belőle pedig talán most év elején sikerült, szóval bő 3 év volt. Nem igazán jellemző rám, hogy segítséget kérjek, de hálás vagyok, hogy ezt ebben a helyzetben megtettem.

8. Korábban a lakberendezés volt a hobbim és a munkám is egyben. Nem tudtam szétválasztani, hol kezdődik a munka része és hol végződik a hobbi. Ez jól hangzik, én is mindig ezt hajtogattam, hogy milyen jó ez, de már nem vagyok biztos benne. Legalábbis úgy, ha nincs mellette más. A hobbinak töltenie kell az embert, de ha ez egy a munkával, ezt a funkciót nem tudja ellátni. Ezért végtelenül hálás vagyok, hogy rátaláltam a kertre, ahol mindent ki tudok kapcsolni és itt tényleg gyorstöltőre tudom tenni magam.

9. Nem is tudom mit írjak ide, volt még számtalan siker és kudarc ebben a 9 évben, de inkább nem írok semmit, csak azt kívánom magamnak, hogy a jövőben se agyaljam túl a dolgokat és bátran hozzak meg meggondolatlan/ijesztő/hülye döntéseket, mert ezek visznek előre. Akkor is, ha épp belebukunk és látszólag nem sikeresen jövünk ki belőle.

+1 Nem tudom kihagyni ezt a pontot, bár ez már nem magamnak szól, hanem mindenkinek aki olvas, de különösen a Hallgatóimnak! Köszönöm, hogy vagytok, hogy bizalmat szavaztok nekem, hogy nézitek a tanfolyamokat, hogy tőlem tanultok, iszonyú jó látni, ahogy ezek segítségével megvalósítjátok az otthonaitokat! <3

És persze a lényeg! Boldog 9. születésnapot kívánok a 3. gyermekemnek!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics