2018. február 08.

2018-as konyhatrendek

Aki régóta követi a blogot, ismeri a trendekhez való hozzáállásomat: legyünk tájékozottak, szemezgessük ki azokat a dolgokat, amelyek illenek hozzánk, de ne kövessük őket szolgaian!

A konyha tekintetében ez fokozottan igaz, hiszen ez nem egy díszpárna vagy szőnyeg, kanapé, amit csak úgy le lehet cserélni. Meglehetősen kötött és költséges, ezért nem érdemes túlextrázni magát a bútort. A fehér még mindig sláger, ezzel nem nagyon lehet mellényúlni, bár a fényes felületek ideje úgy tűnik lejárt. Mégis, ha valakinek ez tetszik és illik az elképzelt stílusba, akkor ne hagyja magát a trendekkel befolyásolni.

Mint minden évben, most is sokféle trend él egymás mellett, mindenki találhat köztük neki tetszőt!

  1. Különleges felületek, anyagok, textúrák

Minden konyhában fontos, hogy az anyagok, felületek jó minőségűek és időtállóak legyenek. A stílusnak megfelelően használhatunk nyers betonfelületeket, rusztikus fát, elegáns márványt, technikai köveket és a terrazzo is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

  1. Színes fémek

Használjunk színes fém kiegészítőket a jól megszokott króm helyett, például lámpákon fogantyúkon, csaptelepen, de ma már konyhai kisgépeket is kaphatunk ezekkel a felületekkel. Arany, réz, bronz, rosegold, mind egyedi karaktert adhat a konyhának. Az antikolt felülettől a magasfényűig, sokfélét kaphatunk.

  1. Fekete

Évek óta jelen van a fekete szín uralma, de szélesebb körben mostanában terjedt el. A nagyobb felületeken is megjelenik, mint bútorfrontok, munkalap, csempe. Semlegességéből és jól variálhatóságából adódóan valószínűleg hosszú ideig a palettán marad. Ha kevésbé vagyunk bevállalósak, akkor válasszunk fekete lámpákat, kiegészítőket. A sok feketét fa felületekkel lágyíthatjuk, tehetjük barátságosabbá.

  1. Sötét tónusok

A sötét tónusok nem csak a falon és az ülőgarnitúrákon népszerűek, de a konyhabútorokon is megjelentek a mély zöld, kék színek. Feketével, vagy színes fémekkel kiegészítve elegáns enteriőröket hozhatunk létre. Itt azért már célszerű alaposan mérlegelni, hogy biztos szeretnénk-e hosszú éveken keresztül egy ilyen karakteres konyhát…

  1. Felső elemek nélkül

Egyre nagyobb az igény arra, hogy a konyha szobaszerű legyen. Ezért egyre több helyen kerülnek le a felső elemek, hiszen ez sokkal nagyobb szabadságot biztosít. Tehetünk a falra falikarokat, képeket, vagy ha nagyon üresnek érezzük, néhány polcot is. Hogy a konyhánk funkcionális maradjon és tudjunk hova pakolni, ha szükséges tervezzünk nagy kamrát vagy az egyik falra magas szekrényeket.

+1 Személyes jegyek

Az összes trend abba az irányba megy, hogy kicsit lazítson a konyha „konyhai” jellegén, barátságosabb, otthonosabb legyen, szerves része a lakásnak. Tovább erősíthetjük ezt egy konyhaszigettel, egy szőnyeggel vagy ha nem használunk burkolatváltást, ma már a konyhába is bátran tehetünk fa burkolatot.

Képek forrása itt.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

 

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

  1. Szia Ditta! Kérdésem lenne, ha a konyhába nem lesz felső szekrény és sajnos nincs is lehetőség még csak egy polcot feltenni sem, olyankor hová tudom tenni a poharakat, bögréket? Köszi! Üdv.,Dia

    1. szia. tudod tenni alulra is, fiókos részbe. nekem is van ott bögre-pohár. a ritkán használatosakat pedig máshova.

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics